Archives

Post Widget 1

Heath Tips

  • In enim justo, rhoncus ut, imperdiet a
  • Fringilla vel, aliquet nec, vulputateDonec pede justo,  eget, arcu. In enim justo, rhoncus ut, imperdiet a, venenatis vitae, justo.Nullam dictum felis eu pede mollis pretium.

Post Widget 2

Στην Βουλή τα απαράδεκτα κενά στα λύκεια Σφακίων και Κανδάνου, από τον Μ.Βολουδάκη

 

Ο Βουλευτής Χανίων της Ν.Δ. Μανούσος Βολουδάκης κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή προς την Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, με την οποία περιγράφει την απαράδεκτη κατάσταση που αντιμετώπισαν και φέτος τα απομακρυσμένα σχολεία του νομού και ζητά την άμεση επίλυση του ζητήματος των κενών που υπάρχουν ακόμη στις διδακτικές ώρες στο ΓΕΛ Χώρας Σφακίων και στο ΕΠΑΛ Καντάνου.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

“Θέμα: Ελλείψεις εκπαιδευτικών σε σχολικές μονάδες δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Νομού Χανιών

Το Γενικό Λύκειο Σφακίων, δεν έχει ακόμη σήμερα πλήρη κάλυψη των ωρών διδασκαλίας που το πρόγραμμα προβλέπει.  Κενό διδασκαλίας προκύπτει ακόμη και για τα φιλολογικά μαθήματα της Γ’ Λυκείου που εξετάζονται στις Πανελλήνιες. Αντίστοιχα προβλήματα υπήρχαν ως πρόσφατα στα ΓΕΛ της Παλαιόχωρας και των Βουκολιών, ενώ στο ΕΠΑΛ Καντάνου υπάρχουν ακόμη κενά στα μαθήματα του Τομέα Υγείας.

Η κατάσταση αυτή είναι απαράδεκτη, καθώς τίθενται πρόσθετα εμπόδια στην παιδεία των μαθητών απομακρυσμένων περιοχών – ακριβώς αυτών που η Πολιτεία θα έπρεπε να στηρίζει περισσότερο.

Το διαχρονικό αυτό πρόβλημα της ελληνικής δημόσιας παιδείας επιδεινώθηκε με το νόμο 4547/2018 («νόμος Γαβρόγλου») με τις διατάξεις του οποίου διενεργούνται και σήμερα οι προσλήψεις αναπληρωτών καθηγητών. Όμως οκτώ μήνες μετά τις εκλογές ο νόμος αυτός δεν έχει αλλάξει.

Ερωτάται η Υπουργός:

  • Προτίθεται να προβεί σε άμεσες ενέργειες για την επίλυση του προβλήματος συμπεριλαμβανομένης έκτακτης νομοθετικής ρύθμισης;
  • Πόσοι αναπληρωτές καθηγητές διετέθησαν φέτος στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, και με ποιο τρόπο και ποια κριτήρια έγινε στη συνέχεια η κατανομή τους στα σχολεία;
  • Πότε θα αναθεωρηθούν οι προβληματικές διατάξεις του «νόμου Γαβρόγλου» και προς ποια κατεύθυνση;
  • Πώς θα διασφαλισθεί ότι θα συμμετάσχουν επί ίσοις όροις στις Πανελλήνιες Εξετάσεις οι μαθητές της Γ’ Λυκείου των σχολείων στα οποία δεν διδάχθηκαν ολοκληρωμένα τα εξεταζόμενα μαθήματα; Θα προβεί στην αναγκαία νομοθετική ρύθμιση;”

 

Creta Voice

Δείτε Επίσης

Μπορεί να σας ενδιαφέρει x