Archives

Post Widget 1

Heath Tips

  • In enim justo, rhoncus ut, imperdiet a
  • Fringilla vel, aliquet nec, vulputateDonec pede justo,  eget, arcu. In enim justo, rhoncus ut, imperdiet a, venenatis vitae, justo.Nullam dictum felis eu pede mollis pretium.

Post Widget 2

Πλούσιες και φέτος τον Αύγουστο οι γιορτές Ρόκκας 2018

Πλούσιες και φέτος τον Αύγουστο οι γιορτές Ρόκκας 2018

 

Σε μία κατάμεστη αίθουσα στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου, τη Δευτέρα 26 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για την παρουσίαση της νέας ταυτότητας των Γιορτών Ρόκκας 2018 και τον απολογισμό της περυσινής εκδήλωσης. Με την παρουσία τους, τίμησαν την εκδήλωση και δήλωσαν τη θερμή υποστήριξή τους, σημαντικοί φορείς της Κρήτης, πολιτιστικοί σύλλογοι και οι κάτοικοι Ρόκκας και Κεράς. Όλοι μαζί, έδωσαν το παρών σηματοδοτώντας τη δυναμική των Γιορτών και τη συνέχιση της ανάπτυξης των τεχνών και της ζωής στην ενδοχώρα των Χανίων.

Το ανανεωμένο σύμβολο των Γιορτών, η Βριτόμαρτις, προσωνύμιο για τη θεά Άρτεμις στην Κρήτη που θεωρείται και προστάτιδα της σελήνης, είχε κεντρική θέση στην εκδήλωση, αποτελώντας την αφορμή για μια εκ νέου σύνδεση της μυθολογίας του τόπου με το παρόν και το μέλλον της.

Μετά τη βράβευση των φορέων για το 2017, στην εκδήλωση παρουσιάστηκε ο απολογισμός των περυσινών Γιορτών Ρόκκας, όπου η συμμετοχή των θεατών, επισκεπτών, καλλιτεχνών, υποστηρικτών, χωριανών, αλλά και ακολούθων στα κοινωνικά δίκτυα, άγγιξε τις 20.000!

Στη συνέχεια ανανεώσαμε το ραντεβού μας για φέτος τον Αύγουστο, με το κάλεσμα προς τους Εθελοντές και Φίλους των Γιορτών Ρόκκας, παλιούς αλλά και νέους, που σύντομα θα μπορούν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους και από τον διαδικτυακό τόπο των «Γιορτών Ρόκκας», για να αποτελέσουν και φέτος την κινητήρια δύναμη των Γιορτών.

Η χορωδία του Μουσικού Σχολείου Χανίων έδωσε τη δική της ευχάριστη νότα στη βραδιά επισφραγίζοντας τη διάθεση για μια ακόμα πιο δυναμική συνέχιση της υλοποίησης του οράματός μας για πολλά χρόνια ακόμα!

Οι Γιορτές Ρόκκας 2018, στην έκτη συνεχόμενη διοργάνωσή τους, έχουν ως στόχο  να ξεφύγουν από τα αυστηρά πλαίσια θέασης και να δημιουργήσουν μια συνολική εμπειρία για τον επισκέπτη ενεργοποιώντας όλες τις αισθήσεις του. Στις φετινές εκδηλώσεις, πρωταγωνιστής παραμένει ο ίδιος ο τόπος και οι άνθρωποί του.

«Μια γιορτή στο σπίτι μας», έτοιμη να προσελκύσει κόσμο από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, με κύρια χαρακτηριστικά της το πάθος, το μεράκι, τη φιλοξενία, τη δημιουργία, τη μουσική, το θέατρο και τον πολιτισμό.
Μία μοναδική εμπειρία ζωής.

Μέρες Γιορτής: 8-26 Αυγούστου 2018.

 

Creta Voice

Δείτε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Μπορεί να σας ενδιαφέρει x