Archives

Post Widget 1

Heath Tips

  • In enim justo, rhoncus ut, imperdiet a
  • Fringilla vel, aliquet nec, vulputateDonec pede justo,  eget, arcu. In enim justo, rhoncus ut, imperdiet a, venenatis vitae, justo.Nullam dictum felis eu pede mollis pretium.

Post Widget 2

Ξεπερνά τα 7 εκ. ευρώ το πρόγραμμα επισιτιστικής βοήθειας στην Περιφέρεια Κρήτης

 

Η ετήσια Γενική Συνέλευση της Κοινωνικής Σύμπραξης της Περιφέρειας Κρήτης για την επισιτιστική συνδρομή πραγματοποιήθηκε χθες στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου υπό τον Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής Λάμπρο Βαμβακά.

Συζητήθηκε το πρόγραμμα επισιτιστικής βοήθειας και βασικής υλικής συνδρομής για την περίοδο 2018-2020. Το σύνολο του προγράμματος ανέρχεται στα 7.146.500 ευρώ και περιλαμβάνει τρόφιμα που θα διανεμηθούν στους δικαιούχους καθώς και την υλοποίηση των συνοδευτικών μέτρων.

«Είναι η πρώτη ετήσια συνέλευση για την υλοποίηση του έργου που επιτελεί το ταμείο βοήθειας για τους απόρους. Κάνουμε εξειδίκευση του προγράμματος κατά το τρέχον έτος με προμήθειες τροφίμων κι όσα μέτρα προβλέπονται από το πρόγραμμα», δήλωσε ο κ. Βαμβακάς.

Στη διάρκεια της συνέλευσης έγινε απολογισμός από τον Διευθυντή Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Κρήτης Σπύρο Επιτροπάκη για την μέχρι σήμερα δράση καθώς και για τον προγραμματισμό που θα ακολουθηθεί στην διανομή τα επόμενα έτη.

Συμμετείχαν εκπρόσωποι των 26 Δήμων της Κρήτης που μετέχουν στη σύμπραξη, εκπρόσωποι των Συλλόγων ΑμεΑ, της Εκκλησίας, τριτέκνων καθώς και εκπρόσωποι του ΕΛΜΕΠΑ και του Πανεπιστημίου Κρήτης που θα υλοποιήσουν τα συνοδευτικά μέτρα που αφορούν το πολυθεματικό πρόγραμμα υγείας. Τέλος, στο πρόγραμμα μετέχει και η Ένωση Καταναλωτών Κρήτης που θα υλοποιήσει το το τμήμα του έργου για τις νομικές συμβουλές και τον οικονομικό προγραμματισμό.

 

Creta Voice

Δείτε Επίσης

Μπορεί να σας ενδιαφέρει x