Archives

Post Widget 1

Heath Tips

  • In enim justo, rhoncus ut, imperdiet a
  • Fringilla vel, aliquet nec, vulputateDonec pede justo,  eget, arcu. In enim justo, rhoncus ut, imperdiet a, venenatis vitae, justo.Nullam dictum felis eu pede mollis pretium.

Post Widget 2

Λύση από τον Σημανδηράκη στο θέμα του διορισμού ΑμεΑ στη ΔΕΥΑΧ

 

Συνάντηση του Δημάρχου Χανίων, Παναγιώτη Σημανδηράκη, με αντιπροσωπεία από σωματεία εργαζομένων ιδιωτικών υπαλλήλων του Νομού, καθώς και εργαζόμενο επιτυχόντα του διαγωνισμού της προκήρυξης 3Κ/2018, πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 9-9 στο γραφείο του Δημάρχου.
Στη συνάντηση συζητήθηκε το θέμα, που έχει προκύψει με το διορισμό δύο ατόμων με αναπηρία ως μηχανοτεχνιτών, στη ΔΕΥΑΧ, ενώ από τον Εσωτερικό Οργανισμό Υπηρεσιών του Δήμου Χανίων, δεν προβλέπεται διορισμός για ΑΜΕΑ άνω του 50%, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.
Ο κ. Σημανδηράκης, δήλωσε ότι στηρίζει το αυτονόητο δικαίωμα των ατόμων με αναπηρία στην ελεύθερη πρόσβαση στην εργασία. Επίσης, δεσμεύτηκε ότι το επόμενο διάστημα θα διερευνηθεί, σε συνεργασία με τον ΑΣΕΠ η δυνατότητα επίλυσης του θέματος. Το πρόβλημα, σύμφωνα με τον κ. Σημανδηράκη, προέκυψε από τον ΑΣΕΠ, καθώς δεν έλαβε υπόψη τον Εσωτερικό Οργανισμό Υπηρεσιών της Δ.Ε.Υ.Α.Χ. και προχώρησε μέχρι τέλους την προκήρυξη αλλά και την πρόσληψη ΑΜΕΑ, ενώ δεν προβλεπόταν.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου, η Δ.Ε.Υ.Α. Χανίων σεβόμενη τα δικαιώματα των ατόμων ΑΜΕΑ για την εργασιακή τους αποκατάσταση, απασχόλησε στο παρελθόν, απασχολεί ακόμα και σήμερα και θα απασχολήσει μέσω της ίδιας προκήρυξης 3Κ/2018 του ΑΣΕΠ σε θέσεις διοικητικού προσωπικού υπαλλήλους με αναπηρία. Δηλαδή, σε θέσεις στις οποίες αυτά τα άτομα μπορούν να ανταποκριθούν πλήρως και με ασφάλεια στα υπηρεσιακά καθήκοντα, που τους ανατίθενται από την υπηρεσία. Επιπρόσθετα, κάθε χρόνο σε συνεργασία με τον Ο.Α.Ε.Δ. η Δ.Ε.Υ.Α.Χ. προχωρά στην πρόσληψη ΑΜΕΑ σύμφωνα πάντα με τον Ο.Ε.Υ. της.

Στη συνάντηση συμμετείχαν το Σωματείο Εργαζομένων στον Επισιτισμό, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ, η Πρόεδρος του κινήματος ΑΜΕΑ Χανίων, Αμαλία Μπασιά, ο Δημοτικός Σύμβουλος της Παράταξης “Λαϊκή Συσπείρωση Χανίων”, Χαράλαμπος Λουτσέτης, εκπροσώποι του ΠΑΜΕ.

 

Creta Voice

Δείτε Επίσης

Μπορεί να σας ενδιαφέρει x