Archives

Post Widget 1

Heath Tips

  • In enim justo, rhoncus ut, imperdiet a
  • Fringilla vel, aliquet nec, vulputateDonec pede justo,  eget, arcu. In enim justo, rhoncus ut, imperdiet a, venenatis vitae, justo.Nullam dictum felis eu pede mollis pretium.

Post Widget 2

Λιτός και χωρίς παρέλαση ο φετινός εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου

 

Από την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων ανακοινώθηκε το πρόγραμμα εορτασμού της επετείου της 28ης Οκτωβρίου το οποίο φέτος θα είναι προσαρμοσμένο στις αποφάσεις και στα μέτρα κατά της πανδημίας του κορωνοϊού, ενώ δεν θα πραγματοποιηθεί η παρέλαση στην οδό Αντρέα Παπανδρέου.

Οι βασικές εκδηλώσεις είναι οι εξής:

ΤΡΙΤΗ 27 Οκτωβρίου 

Ώρα 11:00 
-Προσκύνημα αντιπροσωπειών της σπουδάζουσας και μαθητιώσας νεολαίας, προσκόπων και οδηγών στο Ηρώο της πόλης, όπου θα προσέλθουν με επικεφαλής το διδακτικό προσωπικό και τους βαθμοφόρους.
-Στην αρχή θα ψαλλεί επιμνημόσυνη δέηση και στη συνέχεια θα γίνει κατάθεση στεφάνων από αντιπροσωπείες μαθητών Α’/βάθμιας και Β’/βάθμιας Εκπ/σης, σπουδαστών Ανωτέρων και Ανωτάτων Σχολών, Προσκόπων και Οδηγών.
-Επίσης θα γίνουν εορταστικές εκδηλώσεις στα σχολεία Α’/βάθμιας και Β’/βάθμιας Εκπαίδευσης, όπως και στις Ανώτερες και Ανώτατες Σχολές.

ΤΕΤΑΡΤΗ 28 Οκτωβρίου

Ώρα 08:30  Επίσημη έπαρση της Σημαίας στο Φρούριο Φιρκά.
Ώρα 10:45 
-Επίσημη Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου στην οποία θα χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου, κ.κ. Δαμασκηνός.
-Εκφώνηση πανηγυρικού της ημέρας.

Ώρα 11:15 
-Επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο των Πεσόντων.
-Κατάθεση στεφάνων από : τον εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, τους Βουλευτές του Νομού, τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, τον Εκπρόσωπο των Ενόπλων Δυνάμεων, το Δήμαρχο Χανίων, τον Γενικό Αστυνομικό Δ/ντή Περιφέρειας Κρήτης, την Ένωση Αναπήρων και Θυμάτων πολέμου, εκπροσώπους των παραρτημάτων των αναγνωρισμένων Αντιστασιακών Οργανώσεων, εκπρόσωπο του Πολυτεχνείου Κρήτης, εκπρόσωπο του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου (Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχ/κών της Σχολής Μηχανικών), εκπρόσωπο της Δ/νσης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Χανίων, εκπρόσωπο του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χανίων, εκπρόσωπο Αποστράτων κι Εφέδρων Αξιωματικών.
-Τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των Πεσόντων υπέρ της Πατρίδας.
-Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση «οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις, με περιορισμένο αριθμό ατόμων για λόγους δημόσιας υγείας και υπό την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών διατάξεων.»

 

Creta Voice

Δείτε Επίσης

Μπορεί να σας ενδιαφέρει x