Archives

Post Widget 1

Heath Tips

  • In enim justo, rhoncus ut, imperdiet a
  • Fringilla vel, aliquet nec, vulputateDonec pede justo,  eget, arcu. In enim justo, rhoncus ut, imperdiet a, venenatis vitae, justo.Nullam dictum felis eu pede mollis pretium.

Post Widget 2

Κυκλοφόρησαν και σε βιβλίο τα “Χελιδόνια του Μονάχου” του Βαγγέλη Κακατσάκη

 

Και σε έντυπη μορφή (έκδοση του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Αγία Σοφία» και των εκδόσεων «Πυξίδα της Πόλης») κυκλοφορούν από τα τέλη Οκτωβρίου τ. ε. «Τα χελιδόνια του μοναχού», που εξακολουθούν,  ωστόσο, να “πετούν” και στο Διαδίκτυο (http:\\bit.ly\xelidonia) όπου εμφανίστηκαν πριν από 6 μήνες, αποσπώντας ιδιαίτερα ευνοϊκές κριτικές.

Για μια ακόμη ποιητική συλλογή του δασκάλου – λογοτέχνη Βαγγέλη Θ. Κακατσάκη, που περιλαμβάνει 60 ποιήματα τα περισσότερα από τα οποία γράφτηκαν τους δυο τελευταίους προ κορωνοϊού μήνες, πρόκειται. Κυρίαρχο πρόσωπο σ’ αυτήν ένας Έλληνας μοναχός που λειτουργεί και λειτουργείται εντός και εκτός της μονής του, προπάντων,  ως ποιητής.

Να σημειωθεί ότι η έκδοση του βιβλίου (σχεδιασμός εξώφυλλου και σελιδοποίηση: Αντώνης Βακάκης, επιμέλεια: Ευδοκία Σκορδαλά –  Κακατσάκη και Γιώργος Κουκουράκης)  που βρίσκεται  ήδη στα βιβλιοπωλεία, έγινε με την ευγενική υποστήριξη της Οικογένειας του αείμνηστου Γεωργίου Χαρ. Παπαδάκη, με δεδομένο ότι τα έσοδα από τη διάθεσή του πηγαίνουν για τις ανάγκες του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Αγία Σοφία».

Πληροφορίες για τη διάθεση του βιβλίου και από τον γραμματέα του Ιδρύματος Μάρκο Σελλιανάκη (τηλ. 2825071494 και 6970650973)

*«Τα χελιδόνια του μοναχού είναι και ο τίτλος του πρώτου ποιήματος που παρατίθεται ως δείγμα γραφής:

“ Όσο αγαπώ τον Θεό,\τόσο τον γνωρίζω\κι όσο τον γνωρίζω,\τόσο αγαπώ τα πλάσματά Του,\είπε ο ηγούμενος στον μοναχό\και του ζήτησε\να το επαναλάβει.\Όσο γνωρίζω τα πλάσματα του Θεού,\τόσο τα αγαπώ\κι όσο τα αγαπώ,\τόσο γνωρίζω τον Θεό,\απάντησε ο μοναχός.\Ο ηγούμενος χαμογέλασε.\\Μόνοι μάρτυρες\τα πρώτα χελιδόνια της άνοιξης.»

 

Creta Voice

Δείτε Επίσης

Μπορεί να σας ενδιαφέρει x