Archives

Post Widget 1

Heath Tips

  • In enim justo, rhoncus ut, imperdiet a
  • Fringilla vel, aliquet nec, vulputateDonec pede justo,  eget, arcu. In enim justo, rhoncus ut, imperdiet a, venenatis vitae, justo.Nullam dictum felis eu pede mollis pretium.

Post Widget 2

Καθυστέρηση στις πληρωμές των δικαιούχων παραγωγών και κτηνοτρόφων

 

Καθυστέρηση φαινεται πως υπαρχει στις πληρωμές του ΟΠΕΚΕΠΕ. Παρά το γεγονός ότι είχε ειπωθεί πως αυτές θα καταβληθουν στις 9 Μαΐου, αυτές τελικά αναμένεται να γίνουν – εκτος απροοπτου – στις 18 του μηνα.

Η καθυστέρηση αποδίδεται στις υπογραφές από τους αρμόδιους υπουργούς στις αποφάσεις που θα καθορίζουν το τελικό ύψος των συνδεδεμένων ενισχύσεων φυτικής και ζωικής παραγωγής που αντιστοιχούν στο 2017, προκειμένου στην συνέχεια οι αποφάσεις να παραδοθούν στον αρμόδιο οργανισμό πληρωμών ΟΠΕΚΕΠΕ, και να γίνουν οι πληρωμές.

Αναμένεται να έχουμε την καταβολή 60 εκ. ευρω από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, που αφορούν τις συνδεδεμένες ενισχύσεις όλης της Ελλάδας. Στην Κρήτη αυτοί που πρέπει να περιμένουν χρήματα είναι οι πορτοκαλοπαραγωγοί των Χανίων και κτηνοτρόφοι σε ολο το νησί.

Στα μέσα Ιούνη θα γίνει η εξόφληση των βιολογικών καλλιεργητών από τον ΟΠΕΚΕΠΕ για το 2017, της τάξης των 6 εκατομμυρίων ευρώ περίπου.

«Έχουμε στείλει τα στοιχεία στο ΥπΑΑΤ και περιμένουμε τις αποφάσεις. Το πιθανότερο με τα έως τώρα δεδομένα είναι να πληρώσουμε στις 18-19 του μήνα», δήλωσε σχετικά ο αντιπρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ, κ. Γιώργος Κέντρος.

 

Creta Voice

Δείτε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Μπορεί να σας ενδιαφέρει x