Archives

Post Widget 1

Heath Tips

  • In enim justo, rhoncus ut, imperdiet a
  • Fringilla vel, aliquet nec, vulputateDonec pede justo,  eget, arcu. In enim justo, rhoncus ut, imperdiet a, venenatis vitae, justo.Nullam dictum felis eu pede mollis pretium.

Post Widget 2

Ισότιμοι με των πανεπιστημίων, οι μεταπτυχιακοί τίτλοι του ΜΑΙΧ

Ισότιμοι με των πανεπιστημίων, οι μεταπτυχιακοί τίτλοι του ΜΑΙΧ

 

Με το άρθρο 46 του Ν. 4559 (ΦΕΚ Α 142/ 3-8-2018), τα Μεταπτυχιακά Διπλώματα που χορηγεί το Διεθνές Κέντρο Ανωτάτων Μεσογειακών Γεωπονικών Σπουδών (CIHEAM) αναγνωρίζονται ως ισότιμα με τα Μεταπτυχιακά Διπλώματα των ελληνικών Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων.

Στην Ελλάδα, οι τίτλοι του CIHEAM χορηγούνται από το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων (ΜΑΙΧ), το οποίο λειτουργεί από το 1985 και επιχορηγείται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Στο ΜΑΙΧ λειτουργούν μεταπτυχιακά προγράμματα στην οικονομική επιστήμη και διαχείριση επιχειρήσεων, στη διαχείριση περιβάλλοντος, στη διαχείριση ποιότητας τροφίμων και χημεία φυσικών προϊόντων, στην αειφορική γεωργία και στη γενετική οπωροκηπευτικών και βιοτεχνολογία. Παράλληλα με τα μεταπτυχιακά προγράμματα, στο ΜΑΙΧ λειτουργεί Μονάδα Διατήρησης Μεσογειακών Φυτών η οποία διαθέτει τράπεζα σπόρων, βοτανικό κήπο, βοτανικό μουσείο και εκθεσιακό κέντρο.

Η παραπάνω εξέλιξη τακτοποίησε, με καθυστέρηση τριάντα χρόνων, το θέμα της αναγνώρισης των τίτλων του Ινστιτούτου και τοποθετεί και τυπικά το ΜΑΙΧ στην αρμόζουσα γι΄ αυτό θέση στον επιστημονικό χάρτη της χώρας, θέση την οποία το Ινστιτούτο έχει ήδη κατακτήσει εκπαιδευτικά, επιστημονικά και ερευνητικά σε διεθνές επίπεδο.

Το ΜΑΙΧ έχει απονείμει μεταπτυχιακά διπλώματα σε εκατοντάδες επιστήμονες, οι οποίοι στελεχώνουν σήμερα τον δημόσιο, ιδιωτικό και ακαδημαϊκό τομέα της Ελλάδας, των Μεσογειακών και των Βαλκανικών χωρών και αποτελούν δυναμικούς πρεσβευτές της χώρας μας στο εξωτερικό.

 

Creta Voice

Δείτε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Μπορεί να σας ενδιαφέρει x