Archives

Post Widget 1

Heath Tips

  • In enim justo, rhoncus ut, imperdiet a
  • Fringilla vel, aliquet nec, vulputateDonec pede justo,  eget, arcu. In enim justo, rhoncus ut, imperdiet a, venenatis vitae, justo.Nullam dictum felis eu pede mollis pretium.

Post Widget 2

Εύσημα του Άρη Παπαδογιάννη για την λειτουργία των κοινωνικών δομών των Χανίων

 

Την Τρίτη 5 Μαρτίου, ο Υποψήφιος Δήμαρχος Χανίων και επικεφαλής του συνδυασμού «Η Απάντηση… Τα Χανιά μας», Άρης Παπαδογιάννης, συνοδευόμενος από μέλη του συνδυασμού, επισκέφθηκε κοινωνικές δομές του δήμου Χανίων. Συγκεκριμένα,  οι επισκέψεις ξεκίνησαν από την ΕΛΕΠΑΠ, στη συνέχεια ακολούθησε το Παράρτημα ΑΜΕΑ Χανίων του Κέντρου πρόνοιας της Περ. Κρήτης  και τέλος το  Κ.Η.Φ.Α.ΑΜΕΑ. Ομοίως, την Τετάρτη 6 Μαρτίου, οι επισκέψεις συνεχίστηκαν στις παρακάτω κοινωνικές δομές, ΚΗΦΑΠ «Η Μεγαλόχαρη», Κέντρο Αποκατάστασης Παιδιών και Νέων Κρήτης και Στέγη Κοριτσιού Αγίου Νεκταρίου.

Οι επισκέψεις εξελίχθηκαν σε θερμό κλίμα,  με την ξενάγηση στους χώρους των κοινωνικών ιδρυμάτων ενώ είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τις Διοικήσεις και τους εργαζόμενους  σχετικά με τα θέματα που τους απασχολούν.

Ο κ. Παπαδογιάννης ανέφερε ότι η αρχή των επισκέψεων του συνδυασμού του στις κοινωνικές δομές ήταν στοχευμένη, αναγνωρίζοντας το σημαντικό έργο που προσφέρουν, το οποίο σημαίνει πολιτισμός και ενδιαφέρον για τον συνάνθρωπο.

Στη συνέχεια, εμφανώς συγκινημένος, έδωσε συγχαρητήρια στους εργαζόμενους σημειώνοντας ότι όσοι επιτελούν αυτό το έργο κάνουν κατάθεση ψυχής. Επίσης, τόνισε ότι τα άτομα με ιδιαιτερότητες είναι ισότιμα μέλη της κοινωνίας μας όπως όλες οι ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες και οφείλουμε όλοι να ανταποκριθούμε στο κάλεσμα που η ίδια η κοινωνία προστάζει, δημιουργώντας μια μεγάλη αγκαλιά για τα παιδιά και τους γονείς τους. Άλλωστε, όπως αναγνώρισε, οι πολίτες των Χανίων έχουν δείξει έμπρακτα την ευαισθησία τους απέναντι σε αυτές τις  ομάδες ατόμων, όντας παρόντες και στηρίζοντας κάθε δράση που πραγματοποιείται για τη στήριξη αυτών των δομών.

Ακολούθως, παρουσίασε συγκεκριμένες δράσεις που αφορούν την ομαλότητα της καθημερινότητας και την ποιότητα ζωής των ατόμων με ιδιαιτερότητες. Ειδικότερα,  επικεντρώθηκε στην αντιμετώπιση των ελλείψεων που υπάρχουν στην προσβασιμότητα με τη δημιουργία υποδομών όπως και σε παρεμβάσεις εντός των παιδικών χαρών, κατάλληλων να φιλοξενήσουν παιδιά με ιδιαιτερότητες. Ταυτόχρονα, τόνισε την σημασία της δημιουργίας χώρων προστατευμένης απασχόλησης για την ευκολότερη συνύπαρξη και αλληλεπίδραση των ευαίσθητων αυτών ομάδων με τον τυπικό πληθυσμό, έχοντας ως τελικό στόχο την αλλαγή νοοτροπίας και συνείδησης, ξεκινώντας από τα μικρά παιδιά, που θα αποτελέσουν τους ενεργούς πολίτες του αύριο.

Επεσήμανε τη σημασία της ουσιαστικής στήριξης σύσσωμης της κοινωνίας στα άτομα με ιδιαιτερότητες και στις δομές που τα φιλοξενούν. Τέλος, τόνισε ότι ο ίδιος και η ομάδα του δεσμεύονται να στηρίξουν τις κοινωνικές δομές και να συνεργαστούν με όλους τους φορείς, τις διοικήσεις και το προσωπικό των δομών καθώς και τις εθελοντικές ομάδες με σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων και τη δημιουργία νέων οριζόντων για την κοινωνική τους ενσωμάτωση.

 

Creta Voice

Δείτε Επίσης

Μπορεί να σας ενδιαφέρει x