Archives

Post Widget 1

Heath Tips

  • In enim justo, rhoncus ut, imperdiet a
  • Fringilla vel, aliquet nec, vulputateDonec pede justo,  eget, arcu. In enim justo, rhoncus ut, imperdiet a, venenatis vitae, justo.Nullam dictum felis eu pede mollis pretium.

Post Widget 2

Επίδομα παιδιού: Πότε θα καταβληθεί η πρώτη δόση;

 

Ο ΟΠΕΚΑ εκτιμά πως σύντομα οι δικαιούχοι θα λάβουν το ποσό στα χέρια τους.

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την πρώτη δόση του επιδόματος παιδιού η οποία πρόκειται να καταβληθεί στους δικαιούχους το αργότερο μέχρι την Παρασκευή, όπως εκτιμά ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ).

Ο ΟΠΕΚΑ λοιπόν φαίνεται πως θα καταφέρει να καταβάλει στους λογαριασμούς την πρώτη διμηνιαία δόση για το επίδομα παιδιού Α21 2019.

Σύμφωνα με το dikaiologitika.gr που επικαλείται πληροφορίες από ανώτερα στελέχη του Οργανισμού, οι μέχρι στιγμής αιτήσεις που έχουν γίνει, ανέρχονται στις 630.000 και τα χρήματα που αντιστοιχούν στις εν λόγω αιτήσεις, είναι 130.000.000 ευρώ.

Τονίζεται πως η ηλεκτρονική πλατφόρμα έκλεισε πριν από λίγες μέρες και δε δέχεται νέες αιτήσεις έως ότου ολοκληρωθεί και δοθεί στους δικαιούχους η πρώτη δόση του επιδόματος παιδιού.

Μετά την πληρωμή η οποία αναμένεται κατά πάσα πιθανότητα στις 29 Μαρτίου, θα ενεργοποιηθεί ξανά η πλατφόρμα και θα δέχεται αιτήσεις μέχρι τις 15 Ιανουαρίου 2020. Θα είναι ανοιχτή για όλους εκείνους που δεν υπέβαλαν φέτος αίτηση Α21.

Να σημειωθεί πως όσοι υπέβαλαν επιτυχώς Α21, η αίτησή τους έχει ισχύ για έναν ολόκληρο χρόνο και δε χρειάζεται να επαναλάβουν τη διαδικασία. Ωστόσο, για να πάρει στα χέρια του εν τέλει κάποιος την πρώτη δόση του επιδόματος, λαμβάνεται υπ’ όψιν το συνολικό οικογενειακό εισόδημα των δικαιούχων για το φορολογικό έτος 2017.

Το ποσό που θα καταβληθεί, εξαρτάται από τα εξαρτώμενα τέκνα που θα δηλωθούν φέτος στο Α21 του 2019.

 

Creta Voice

Δείτε Επίσης

Μπορεί να σας ενδιαφέρει x