Archives

Post Widget 1

Heath Tips

  • In enim justo, rhoncus ut, imperdiet a
  • Fringilla vel, aliquet nec, vulputateDonec pede justo,  eget, arcu. In enim justo, rhoncus ut, imperdiet a, venenatis vitae, justo.Nullam dictum felis eu pede mollis pretium.

Post Widget 2

Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον: Έρχεται πρόγραμμα “μαμούθ” για την αναβάθμιση των κτιρίων

 

Τους βασικούς άξονες του νέου προγράμματος «Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον» που θα προκηρυχθεί το φθινόπωρο παρουσίασε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης. Ειδικότερα ο υπουργός τόνισε ότι θα ενεργοποιηθεί ένα πρόγραμμα – μαμούθ ενεργειακής αναβάθμισης κτιρίων στη χώρα μας αλλά και συνολικά στις χώρες Ευρωπαϊκής Ένωσης, με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης. Το πρόγραμμα με την σημερινή του μορφή θα είναι πολύ μικρό σε σχέση με αυτό που θα τεθεί σε εφαρμογή, είπε.

Οι κοινοτικοί πόροι θα συνδυάζονται με φορολογικά κίνητρα αλλά και με τραπεζικά δάνεια όπου είναι απαραίτητο, ενώ θα ενεργοποιηθούν και οι λεγόμενες επιχειρήσεις ενεργειακών υπηρεσιών οι οποίες αναλαμβάνουν την υλοποίηση των επενδύσεων και αποπληρώνονται εισπράττοντας μέρος του κόστους που εξοικονομεί ο καταναλωτής από την μείωση της κατανάλωσης ενέργειας. Πέρα από τις επενδύσεις ενεργειακής εξοικονόμησης το νέο πρόβλημα θα επιδοτεί και έργα που συνδέονται με την ενεργειακή αυτονόμηση κτιρίων με την εγκατάσταση μονάδων παραγωγής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές.

Όπως ανέφερε ο κ. Χατζηδάκης, είναι σε εξέλιξη οι συζητήσεις με τα υπουργεία Ανάπτυξης και Οικονομικών για την οριστικοποίηση του ύψους του προϋπολογισμού του προγράμματος και των φοροαπαλλαγών, ενώ θα ακολουθήσουν συζητήσεις και με τις τράπεζες για την δική τους συμμετοχή στο πρόγραμμα.

 

Creta Voice

Δείτε Επίσης

Μπορεί να σας ενδιαφέρει x