Archives

Post Widget 1

Heath Tips

  • In enim justo, rhoncus ut, imperdiet a
  • Fringilla vel, aliquet nec, vulputateDonec pede justo,  eget, arcu. In enim justo, rhoncus ut, imperdiet a, venenatis vitae, justo.Nullam dictum felis eu pede mollis pretium.

Post Widget 2

Ελαιοσυλλογή: Δεν έχει ολοκληρωθεί παντού η φετινή δακοκτονία

Ελαιοσυλλογή: Δεν έχει ολοκληρωθεί παντού η φετινή δακοκτονία

 

Αναφορικά με το πρόγραμμα δακοκτονίας τρέχοντος έτους, η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Χανίων ανακοίνωσε ότι συνεχίζεται το πρόγραμμα δακοκτονίας με την εκτέλεση του πέμπτου δολωματικού ψεκασμού σε ορεινές περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας ενώ ολοκληρώθηκε για τις πρώιμες και μεσοπρώιμες περιοχές, καθώς έχει ήδη ξεκινήσει η ελαιοσυγκομιδή. Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος για το τρέχον έτος και το σύνολο της Περιφερειακής Ενότητας, θα δημοσιευτεί και σχετικό δελτίο τύπου όπως και κατά τα προηγούμενα έτη.

Προκειμένου να αποφευχθούν τα υπολείμματα στο ελαιόλαδο, οι παραγωγοί θα πρέπει να τηρήσουν αυστηρά τις ημέρες που προβλέπονται από την τελευταία επέμβαση μέχρι την συγκομιδή, σύμφωνα με την έγκριση του κάθε σκευάσματος. Προκειμένου για τις επεμβάσεις του προγράμματος δακοκτονίας, στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Κρήτης:  (Αρχική>Ενημέρωση>Γραφείο Τύπου>Ανακοινώσεις>Ενημέρωση Αγροτών>Δακοκτονία> Δακοκτονία Π.Ε. Χανίων> Δακοκτονία Π.Ε. Χανίων 2019) αναρτώνται οι αναγγελίες των ψεκασμών όπου αναγράφεται η ημερομηνία έναρξης ψεκασμού καθώς και οι ημέρες από την συγκομιδή. Επισημαίνεται επίσης ότι στα συνεργεία ψεκασμού δόθηκαν ανακοινώσεις όπου αναγράφονταν πληροφορίες σχετικά με το χρησιμοποιούμενο σκεύασμα και τον δυνητικό χρόνο συγκομιδής, για να αναρτηθούν σε κεντρικά σημεία των ψεκαζομένων περιοχών και στις οποίες μπορούν να ανατρέχουν οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί. Καθώς όμως οι καιρικές συνθήκες μπορεί να μην επέτρεψαν την έναρξη των ψεκασμών στις αναγγελθείσες ημερομηνίες, παρακαλούνται οι παραγωγοί, στις περιοχές στις οποίες έχει ξεκινήσει η συγκομιδή, να επικοινωνούν με τους υπεύθυνους για την εφαρμογή του προγράμματος γεωπόνους, ώστε να ενημερωθούν για τον χρόνο αναμονής από την τελευταία επέμβαση μέχρι την συγκομιδή .

Επίσης, εάν πραγματοποιήσουν συμπληρωματικές επεμβάσεις, σε συνθήκες παρατεταμένης καλοκαιρίας και σε ελαιώνες που θα συγκομισθούν όψιμα, να τηρούν τα αναγραφόμενα στην ετικέτα και να προειδοποιούν τους παραγωγούς των όμορων αγροτεμαχίων, προκειμένου να αποφευχθούν τα υπολείμματα στο ελαιόλαδο. Σε κάθε περίπτωση, συνιστάται να αποφεύγονται οι άσκοποι ψεκασμοί και να ξεκινήσει άμεσα η συγκομιδή στις περιοχές που έχει ολοκληρωθεί η ελαιοποίηση της ελιάς και έχουν συμπληρωθεί οι απαιτούμενες ημέρες από την λήξη των ψεκασμών, καθώς οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν είναι πολύ ευνοϊκές για την ανάπτυξη του δάκου.

Τηλ. επικοινωνίας: 2821346541-43-20-70, 2822022005.

 

Creta Voice

Δείτε Επίσης

Μπορεί να σας ενδιαφέρει x