Archives

Post Widget 1

Heath Tips

  • In enim justo, rhoncus ut, imperdiet a
  • Fringilla vel, aliquet nec, vulputateDonec pede justo,  eget, arcu. In enim justo, rhoncus ut, imperdiet a, venenatis vitae, justo.Nullam dictum felis eu pede mollis pretium.

Post Widget 2

Εβδομάδα ενημέρωσης των αγροτών των Χανίων, με σεμινάρια από την αντιπεριφέρεια

 

Η συμβολή του πρωτογενή τομέα στην οικονομική ανάπτυξη του τόπου είναι σημαντική.  Με δεδομένα τα πλεονεκτήματα όχι μόνο των κλιματικών συνθηκών που συμβάλλουν στην παραγωγή εξαιρετικών προϊόντων αλλά και του τουρισμού που βοηθά στην προώθηση αυτών των προϊόντων, τα τοπικά αγροτικά προϊόντα παραμένουν στις πρώτες θέσεις της ποιότητας αλλά και της προτίμησης των καταναλωτών.

Σε αυτή την προσπάθεια η  Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας  και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας  Χανίων συμμετέχει με το θεσμικό ρόλο της αλλά και πέρα από αυτό με συνεχή ενημέρωση  και προώθηση των θεμάτων που προάγουν την αγροτική παραγωγή και τα προϊόντα του τόπου μας.

Οι παραγωγοί  ασκούν ένα δύσκολο επάγγελμα  και γι’ αυτό πρέπει να ενημερώνονται συνεχώς, για να είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν τους κινδύνους  που απειλούν την παραγωγή τους αλλά και τις  προκλήσεις της αγοράς. Πρέπει να ενημερώνονται για νέες καλλιέργειες  και μεθόδους παραγωγής,  με τελικό σκοπό ποιοτικά προϊόντα για τους καταναλωτές και θετικό οικονομικό αποτέλεσμα για τους ίδιους.

Στην προσπάθεια αυτή  η ΔΑΟΚ καλεί τους παραγωγούς σε μια εβδομάδα ενημέρωσης,  σε θέματα που αφορούν την τοπική παραγωγή. Μια ευκαιρία για συζήτηση, ενημέρωση, ανταλλαγή απόψεων.

Την εβδομάδα 3-7 Δεκεμβρίου στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας  Χανίων (ΟΑΣΗ -ΑΓΙΑΣ)  θα πραγματοποιηθούν παρουσιάσεις  και ανοικτές συζητήσεις . Παράλληλα στον εκθεσιακό χώρο θα λειτουργήσει έκθεση μελισσοκομίας και οικοτεχνίας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ -ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ

3/12  Αβοκάντο Εσπεριδοειδή Εποχιακοί καλλιεργητικοί χειρισμοί

4/12 Χρήση φυτοπροστατευτικών προϊόντων

Ενημέρωση φυτωριούχων για φυτουγιειονομικό έλεγχο

5/12  Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (Νέοι  Γεωργοί,  Σχέδια  Βελτίωσης Μεταποίηση, Ομάδες Παραγωγών) – Αλιεία    Εξηλεκτρισμός

6/12  Οικοτεχνία – Κτηνιατρικά θέματα- Σταβλικές εγκαταστάσεις

7/12  Αμπελουργία  Οινοποιεία

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ 10 πμ -1μμ

Παράλληλα θα λειτουργεί έκθεση μελισσοκομίας και οικοτεχνίας

ΕΚΘΕΣΙΑΚΟΣ ΧΩΡΟΣ – ΚΤΙΡΙΟ Δ/ΝΣΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΧΑΝΙΩΝ

ΟΑΣΗ ΝΕΑΣ ΚΥΔΩΝΙΑΣ

 

Creta Voice

Δείτε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Μπορεί να σας ενδιαφέρει x