Archives

Post Widget 1

Heath Tips

  • In enim justo, rhoncus ut, imperdiet a
  • Fringilla vel, aliquet nec, vulputateDonec pede justo,  eget, arcu. In enim justo, rhoncus ut, imperdiet a, venenatis vitae, justo.Nullam dictum felis eu pede mollis pretium.

Post Widget 2

Διακρατική εκδήλωση εξωστρέφειας στα Χανιά στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου “INNOVAGRO”

 

Στο πλαίσιο υλοποίησης του ευρωπαϊκού έργου “INNOVAGRO, στο οποίο συμμετέχει ως εταίρος η Περιφέρεια Κρήτης, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στα Χανιά η Διακρατική Εκδήλωση Εξωστρέφειας, στις εγκαταστάσεις του Μεσογειακoύ Αγρονομικού Ινστιτούτου Χανιών (ΜΑΙΧ).

Στην εκδήλωση την οποία συντόνισε η κ. Χρύσα Μακράκη – Χαριτάκη  παρουσιάστηκαν καλές πρακτικές που αφορούν την εμπορική αξιοποίηση ερευνητικών αποτελεσμάτων που συνδέονται με τον αγροδιατροφικό κλάδο από όλες τις χώρες. Η εκδήλωση ξεκίνησε με την προβολή του video που περιέγραφε όλη την διαδρομή του προγράμματος με αποσπάσματα από όλες τις διακρατικές συναντήσεις της τριετίας.

O Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης στο βιντεοσκοπημένο μήνυμα του τόνισε πως μέσα από την ηλεκτρονική πλατφόρμα που δημιουργήθηκε θα παρουσιαστούν δωρεάν τα τυποποιημένα και πιστοποιημένα προιόντα της Κρήτης.

Ο δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης καλωσόρισε τους συμμετέχοντες και εξέφρασε την ικανοποίηση του για τα οφέλη που προέκυψαν από το πρόγραμμα. Συμμετείχαν – μεταξύ των άλλων – με εισηγήσεις από πλευράς της Περιφέρειας Κρήτης ο εντεταλμένος σύμβουλος τουρισμού κ. Κυριάκος Κώτσογλου και από το Επιμελητήριο Χανίων, που είναι και ο επικεφαλής εταίρος, ο Πρόεδρος κ. Αντώνης Ροκάκης.

Παράλληλα πραγματοποιήθηκε ειδική εκθεσιακή εκδήλωση στην οποία προβλήθηκαν και παρουσιάστηκαν καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες καθώς και νεοφυείς αγροδιατροφικές επιχειρήσεις  με την επιμέλεια του Γεωργίου Λυμπινάκη, ενώ διοργανώθηκε διακρατικός διαγωνισμός καινοτόμου επιχειρηματικής δραστηριότητας στον αγροδιατροφικό κλάδο όπου συμμετείχαν επιχειρήσεις του κλάδου από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Νικήτρια του διαγωνισμού (INNOVAGRO AWARDS) αναδείχθηκε η κ. Erica Gioahin (Fermantarnica) από τη Σλοβενία με την ιδέα της για χειροποίητο χορτοφαγικό τυρί φτιαγμένο από καρπούς κάσιους. Στη δεύτερη θέση ισοβάθμησαν η κ. Δήμητρα Χούχουλα (Μilkygon) με το γαλακτοκομικό ρόφημα σε μορφή σκόνης σε βιοδιασπώμενη συσκευασία και η κ. Ελένη Ντουντουνάκη (TheFamilyFarm) από τα Χανιά, η οποία παρασκευάζει τοπικά εδέσματα από βιολογικά προϊόντα με καινοτόμες μεθόδους.

Επίσης πραγματοποιήθηκε το Διακρατικό Εργαστήριο Κεφαλαιοποίησης, και συμμετείχαν εκπρόσωποι των εταίρων του έργου οι οποίοι παρουσίασαν καλές πρακτικές Δικτύωσης καθώς και το σχέδιο δράσης για την περαιτέρω αξιοποίηση του INNOVAGRO. Στα αποτελέσματα του εργαστηρίου συμπεριλαμβάνονται η ανταλλαγή απόψεων καθώς και η προετοιμασία και υπογραφή της Συμφωνίας Κεφαλαιοποίησης με σκοπό τη συνέχιση και την επέκταση των δράσεων του έργου σε διαφορετικά πεδία και επίπεδα εφαρμογής.

Σημειώνεται ότι το ευρωπαϊκό έργο “INNOVAGRO”- Development of an innovative network for the promotion of extroversion of agrofood companies in AdriaticIonian Area (Ανάπτυξη ενός καινοτόμου δικτύου για την προώθηση της εξωστρέφειας των αγροδιατροφικών επιχειρήσεων στην Αδριατική και το Ιόνιο) έχει ως βασικό στόχο την ανάπτυξη ενός διατοπικού συστήματος για την ενίσχυση της αλληλεπίδρασης μεταξύ ερευνητικών κέντρων, πανεπιστημίων και επιχειρήσεων του αγροδιατροφικού κλάδου έτσι ώστε να ενισχυθεί η εξωστρέφεια των επιχειρήσεων.

 

Creta Voice

Δείτε Επίσης

Μπορεί να σας ενδιαφέρει x