Archives

Post Widget 1

Heath Tips

  • In enim justo, rhoncus ut, imperdiet a
  • Fringilla vel, aliquet nec, vulputateDonec pede justo,  eget, arcu. In enim justo, rhoncus ut, imperdiet a, venenatis vitae, justo.Nullam dictum felis eu pede mollis pretium.

Post Widget 2

ΔΕΥΑΧ: “Δεν αποτελούν υπαιτιότητα μας οι διακοπές νερού σε περιοχές του Δήμου Χανίων”

ΔΕΥΑΧ: “Δεν αποτελούν υπαιτιότητα μας οι διακοπές νερού σε περιοχές του Δήμου Χανίων”

 

Αναφορικά με τις διακοπές υδροδότησης σε περιοχές του Δήμου Χανίων, η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων, με ανακοίνωσή της και προς αποκατάσταση της αλήθειας αλλά και του κύρους της, ενημερώνει τους καταναλωτές των Χανίων πληρέστερα και ακριβέστερα ότι:

Οι διακοπές νερού, που γίνονται ορισμένες ώρες της ημέρας σε συγκεκριμένες περιοχές του Δήμου Χανίων δεν αποτελούν υπαιτιότητα της Δ.Ε.Υ.Α.Χ. Το ζήτημα προέκυψε από μια σειρά έκτακτων τεχνικών ζητημάτων που παρουσιάστηκαν στον Ο.Α.Κ., ο οποίος υδροδοτεί σε μεγάλο βαθμό τη Δ.Ε.Υ.Α.Χ.

Πιο αναλυτικά:

Tα δίκτυα των Δ.Ε. Ακρωτήριου, Σούδας, Ελ. Βενιζέλου, Θερίσου και Νέας Κυδωνίας υδροδοτούνται από τον Ο.Α.Κ., ορισμένες δε περιοχές, όπως το Δαράτσο, τα Περιβόλια, οι Μουρνιές, τα Νεροκούρου και τα Τσικαλαριά, τροφοδοτούνται από αγωγούς του Ο.Α.Κ., που είναι κοινοί για ύδρευση και για άρδευση.

Οι μόνες περιοχές, που είναι συνδεδεμένες με τις εγκαταστάσεις της Παλαιάς Δ.Ε.Υ.Α.Χ. της Δ.Ε. Χανίων, είναι η Δ.Ε. Ακρωτηρίου, όπου υπάρχει ο παλαιός αγωγός υδροδότησης του Ακρωτηρίου και η περιοχή της Σούδας, όπου υπάρχουν οι αγωγοί της πρώην Δ.Ε.Υ.Α. Χανίων, που τροφοδοτούν τον Ναύσταθμο Κρήτης και το Λιμάνι της Σούδας (τροφοδοσία πλοίων).

Στις περιοχές αυτές και μόνο, εφ’ όσον δεν υπάρχει τροφοδοσία νερού από τον Ο.Α.Κ., η Δ.Ε.Υ.Α.Χ. μπορεί να στέλνει συμπληρωματικές ποσότητες με την προϋπόθεση να υπάρχει νερό στο συγκρότημα των γεωτρήσεων και των πηγών της Αγυιάς.

 

Από τον Ο.Α.Κ. ενημερωθήκαμε στις αρχές Ιουνίου ότι υπάρχει πρόβλημα με μια από τις 3 μεγάλες γεωτρήσεις (900μ3/h). Σήμερα η ενημέρωση μας από τον Ο.Α.Κ. είναι ότι η μεγάλη αντλία θα ενεργοποιηθεί περίπου στις 24 με 25/7, ενώ εντός της ερχόμενης εβδομάδας θα λειτουργήσει και η γεώτρηση των 250 μ3/h.

Επιπλέον, την προηγούμενη εβδομάδα σημειώθηκε βλάβη στις ηλεκτρικές εγκαταστάσεις του Ο.Α.Κ. στα Μυλωνιανά, η οποία και ενέτεινε το πρόβλημα.

Τα παραπάνω συμβάντα οδήγησαν τον Ο.Α.Κ. στην περιοδική διακοπή των υδροαρδευτικών αγωγών, που επηρεάζουν άμεσα τις δεξαμενές Δαράτσου, Περιβολίων, Μουρνιών, Νεροκούρου και Τσικαλαριών, που υδροδοτούνται αποκλειστικά και μόνο από τον Ο.Α.Κ., καθώς και την υδροδότηση των κατοίκων των περιοχών τους.

Η απαιτούμενη συμπληρωματική παροχή προς το Ακρωτήρι και την Σούδα καλύπτεται προς το παρόν από τη Δ.Ε.Υ.Α.Χ. μέσω της Δεξαμενής του Αη Γιάννη, με νερό του συγκροτήματος Αγυιάς.

Oι συμπληρωματικές αυτές ποσότητες από τις πηγές της Αγιάς επιτρέπουν στον Ο.Α.Κ. να διαθέσει αντίστοιχες ποσότητες στις δεξαμενές των άλλων Δημοτικών Ενοτήτων. 

Η  Δ.Ε.Υ.Α.Χ., τη χειμερινή περίοδο και με δεδομένες τις μικρές βροχοπτώσεις, φρόντισε να έχει σε ετοιμότητα και πλήρη λειτουργικότητα, όλα τα αντλητικά συγκροτήματα και τις γεωτρήσεις που διαχειρίζεται.

Το 50% όμως των αναγκών σε ύδρευση της νέας Καλλικρατικής Δ.Ε.Υ.Α.Χ. καλύπτεται διαχρονικά από τον ΟΑΔΥΚ- ΟΑΚ.

Επιπλέον, σας γνωρίζουμε ότι υλοποιείται από τη Δ.Ε.Υ.Α.Χ. μελέτη, προϋπολογισμού 1.050.000 €, που αφορά την ενοποίηση σε ενιαίο υδρευτικό σύστημα των συστημάτων ύδρευσης της νέας Δ.Ε.Υ.Α.Χ., με σκοπό την επίλυση των ανωτέρω προβλημάτων. Η μελέτη θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2018.

Το  εκτιμώμενο κόστος του έργου ανέρχεται σε 18.000.000 € (χωρίς το Φ.Π.Α.) και η Δ.Ε.Υ.Α.Χ. θα προσπαθήσει για την ένταξή του σε συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα.

 

Creta Voice

Δείτε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Μπορεί να σας ενδιαφέρει x