Archives

Post Widget 1

Heath Tips

  • In enim justo, rhoncus ut, imperdiet a
  • Fringilla vel, aliquet nec, vulputateDonec pede justo,  eget, arcu. In enim justo, rhoncus ut, imperdiet a, venenatis vitae, justo.Nullam dictum felis eu pede mollis pretium.

Post Widget 2

Απαγόρευση κυκλοφορίας σε όλη τη χώρα από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί

 

Νέα μέτρα για τον περιορισμό των μετακινήσεων σε ολόκληρη την Ελλάδα ανακοίνωσε σήμερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς.

Οι ανακοινώσεις Χαρδαλιά έγιναν στον απόηχο των 2.752 κρουσμάτων κορωνοϊού και του «μαύρου» ρεκόρ με 43 θανάτους το τελευταίο 24ωρο.

Ειδικότερα, ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε:

Σε όλη την επικράτεια τίθεται από τις 9 – 5 το πρωί περιορισμός μετακινήσεων, με ελάχιστες εξαιρέσεις. Θα επιτρέπονται οι μετακινήσεις για εργασία, προς νοσοκομείο και οι έξοδοι με κατοικίδιο πλησίον της οικίας.

Κατά τη διάρκεια αυτού του διαστήματος ισχύουν τα ανάλογα SMS (1 και 6) και η βεβαίωση εργαζομένων. Το μέτρο θα τεθεί σε ισχύει από την Παρασκευή 13/11.

Σε ό,τι αφορά την ατομική άθληση, ο κ. Χαρδαλιάς διευκρίνισε ότι αυτή δεν αφορά στην άθληση, προπόνηση στο πλαίσιο των αθλητικών σωματείων, αλλά αυστηρά και μόνο στην ατομική άθληση σε συνθέσεις έως τρία άτομα και με ισχυρή σύσταση αυτή να πραγματοποιείται κατά προτίμηση κοντά στην οικία των πολιτών. Επανέλαβε πως το κυνήγι και το ψάρεμα δεν επιτρέπονται.

Όσον αφορά την τηλεργασία, ανακοίνωσε πως κάθε οργανισμός του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα υποχρεούται από την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου να διαθέτει ανά πάσα στιγμή έκθεση που να τεκμηριώνει τη λειτουργία με το απολύτως αναγκαίο προσωπικό και τους εργαζομένους που έχουν τεθεί σε καθεστώς τηλεργασίας.

Ενθάρρυνε και συνέστησε και στους τηλεοπτικούς σταθμούς να προσαρμοστούν στα συγκεκριμένα κριτήρια, μειώνοντας στο απολύτως απαραίτητο αριθμό τους παρουσιαστές εκπομπών και τους προσκεκλημένους που βρίσκονται στο στούντιο.

Απευθυνόμενος στους πολίτες, είπε πως οι επόμενες εβδομάδες παραμένουν ιδιαίτερα κρίσιμες. Ωστόσο είμαστε σε ένα κομβικό σημείο, που χρειάζονται να οπλιστούμε με υπομονή και επιμονή για να αντιμετωπίσουμε το δεύτερο κύμα της πανδημίας.

Αναλυτικά οι δηλώσεις Χαρδαλιά

«Στο πλαίσιο των μέτρων που έχουν ήδη τεθεί σε εφαρμογή από το Σάββατο 7 Νοεμβρίου και με βάση τους συνεχείς ελέγχους που πραγματοποιούνται από την Ελληνική Αστυνομία, το Λιμενικό Σώμα, την Εθνική Αρχή Διαφάνειας, το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας και τη Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου Αγοράς – να σημειωθεί ότι μέχρι και χθες, δηλαδή τις τέσσερις πρώτες ημέρες, έγιναν 301.794 έλεγχοι – προχωρούμε σε εξειδίκευση και αυστηροποίηση των μέτρων που αφορούν στις μετακινήσεις των πολιτών, την τηλεργασία και την ατομική άθληση.

Συγκεκριμένα:

Aπό την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου, τίθεται σε όλη την επικράτεια από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί περιορισμός των μετακινήσεων στις απολύτως αναγκαίες, δηλαδή αυστηρά και μόνο για λογούς εργασίας, υγείας και συνοδείας των κατοικίδιων ζώων κάθε νοικοκυριού και σε κοντινή απόσταση από την κατοικία. Ο λόγος του περιορισμού βασίζεται στη διαπίστωσή μας ότι πραγματοποιούνται περιττές μετακινήσεις κυρίως σε οικίες πολιτών που αυξάνουν την κινητικότητα και άρα διευκολύνουν τη μετάδοση του ιού.

Να σημειωθεί ότι και κατά το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, εξακολουθεί να απαιτείται η αποστολή SMS προς το 13033 σε περίπτωση μετακίνησης για λόγους υγείας (sms με κωδικό 1) ή συνοδείας κατοικίδιου ζώου (sms με κωδικό 6), καθώς και η βεβαίωση εργαζομένου σε περίπτωση μετακίνησης για λόγους εργασίας. Άρα από την Παρασκευή, μετά τις 9 το βράδυ και μέχρι τις 5 το πρωί, μετακίνηση μόνο για εργασία, εξαιρετικές περιπτώσεις υγείας (sms με κωδικό 1) και μικρή βόλτα κατοικίδιου πλησίον της οικίας μας με sms με κωδικό 6.

Σε ό,τι αφορά την ατομική άθληση διευκρινίζουμε ότι αυτή ΔΕΝ αφορά την άθληση/προπόνηση στο πλαίσιο των αθλητικών σωματείων αλλά αυστηρά και μόνο στην ατομική άθληση σε συνθέσεις έως 3 άτομα και με ισχυρή σύσταση αυτή να πραγματοποιείται κατά προτίμηση κοντά στην οικία των πολιτών.

Το κυνήγι και το ψάρεμα δεν επιτρέπονται, πόσω μάλλον που η Επιτροπή των Επιδημιολόγων ομόφωνα απέρριψε το σχετικό αίτημα, βασισμένη τόσο σε επιδημιολογικά αλλά και σε κριτήρια αποφυγής περιττών μετακινήσεων.

Σε ό,τι αφορά την τηλεργασία κάθε οργανισμός του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα υποχρεούται από την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου να διαθέτει ανά πάσα στιγμή έκθεση που να τεκμηριώνει τη λειτουργία με το απολύτως αναγκαίο προσωπικό και τους εργαζόμενους που έχουν τεθεί σε καθεστώς τηλεργασίας. Οι έλεγχοι για την εφαρμογή της τηλεργασίας και των υπολοίπων μέτρων προστασίας στους χώρους εργασίας ήδη έχουν ενταθεί σημαντικά από μικτά κλιμάκια του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας και της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας και θα συνεχιστούν με αμείωτους ρυθμούς το επόμενο διάστημα.

Να σημειωθεί ότι ενθαρρύνουμε και συστήνουμε και στους τηλεοπτικούς σταθμούς να προσαρμοστούν στα συγκεκριμένα κριτήρια, μειώνοντας στον απολύτως απαραίτητο αριθμό τους παρουσιαστές εκπομπών και τους προσκεκλημένους που βρίσκονται στο στούντιο.

Αγαπητοί μου συμπολίτες,

Οι επόμενες εβδομάδες παραμένουν ιδιαίτερα κρίσιμες. Αναγνωρίζουμε την κόπωση όλων μας. Ωστόσο είμαστε σε ένα κομβικό σημείο, που χρειάζεται να οπλιστούμε με υπομονή και επιμονή για να μπορέσουμε να προστατεύσουμε ο ένας τον άλλο και να αντιμετωπίσουμε και αυτό, το δεύτερο κύμα της πανδημίας.

Περιορίζοντας την περιττή κινητικότητα σε όλη τη χώρα, περιορίζουμε τη μεταφορά, τη μετάδοση του ιού, περιορίζουμε τις πιθανότητες για νέα clusters, νέες συρροές , νέους επιδημιολογικούς πολλαπλασιαστές.»

 

Creta Voice

Δείτε Επίσης

Μπορεί να σας ενδιαφέρει x