Archives

Post Widget 1

Heath Tips

  • In enim justo, rhoncus ut, imperdiet a
  • Fringilla vel, aliquet nec, vulputateDonec pede justo,  eget, arcu. In enim justo, rhoncus ut, imperdiet a, venenatis vitae, justo.Nullam dictum felis eu pede mollis pretium.

Post Widget 2

Αδήλωτα τετραγωνικά: Οριστικά μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου η προθεσμία

 

Έως τις 30 Σεπτεμβρίου του 2020 θα πρέπει οι ιδιοκτήτες ακινήτων της χώρας να υποβάλουν αίτηση στην πλατφόρμα της ΚΕΔΕ (https://tetragonika.govapp.gr/) για τα αδήλωτα τετραγωνικά μέτρα των οικημάτων τους προκειμένου να μην βρεθούν αντιμέτωποι με “τσουχτερά” πρόστιμα.
Οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα πρέπει να γνωρίζουν για τα αδήλωτα τετραγωνικά τα εξής:

1.Η αίτηση
Τέσσερα βήματα θα πρέπει να ακολουθήσουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων για να διορθώσουν τα αδήλωτα τετραγωνικά μέτρα. Η διόρθωση των αδήλωτων τετραγωνικών γίνεται στην πλατφόρμα της ΚΕΔΕ (https://tetragonika.govapp.gr/) και η δήλωση ως εξής:
Βήμα 1: Σύνδεση στο σύστημα μέσω των στοιχείων πρόσβασης (μέσω user name και κωδικού πρόσβασης) στο TAXISnet.
Βήμα 2: Δημιουργία μιας δήλωσης για κάθε ακίνητο για το οποίο ο ενδιαφερόμενος επιθυμεί να προχωρήσει στη διόρθωση των στοιχείων των τετραγωνικών μέτρων, επιλέγοντας αρχικά το δήμο στον οποίο ανήκει.
Βήμα 3: Επιλογή του ακινήτου που επιθυμεί να διορθώσει από τη λίστα όλων των ιδιοκτησιών του και τροποποίηση του αριθμού των τετραγωνικών μέτρων, σύμφωνα με τα πραγματικά, τα οποία έχουν δηλωθεί στο Ε9.
Βήμα 4: Υποβολή της δήλωσης.

2.Τα πρόστιμα
Μετά τις 30 Σεπτεμβρίου αναμένεται να ενεργοποιηθούν τα “τσουχτερά” πρόστιμα για τη μη δήλωση των πραγματικών επιφανειών των ακινήτων στους δήμους. Αναλυτικά τα πρόστιμα αυτά διαμορφώνονται ως εξής:
-Όσον αφορά στο ΤΑΠ, η μη δήλωση επιφάνειας για μια πενταετία συνεπάγεται με την επιβολή προστίμου που μπορεί να φθάσει και το 200% του αναλογούντος ΤΑΠ, ενώ όσον αφορά τα δημοτικά τέλη, το πρόστιμο μπορεί να φθάσει στο 100% του αναλογούντος ποσού.
– Ωστόσο οι ιδιοκτήτες των ακινήτων που θα δηλώσουν έως τις 30 Σεπτεμβρίου τα αδήλωτα τετραγωνικά μέτρα των οικημάτων τους στους δήμους θα πληρώσουν μόνο τα επιπλέον ποσά δημοτικών τελών και ΤΑΠ που αναλογούν στα επιπλέον τ.μ. και μόνο για τις περιόδους από την 1η-1-2020 και μετά (όχι αναδρομικά για την πενταετία 2015-2019).

 

Creta Voice

Δείτε Επίσης

Μπορεί να σας ενδιαφέρει x