Archives

Post Widget 1

Heath Tips

  • In enim justo, rhoncus ut, imperdiet a
  • Fringilla vel, aliquet nec, vulputateDonec pede justo,  eget, arcu. In enim justo, rhoncus ut, imperdiet a, venenatis vitae, justo.Nullam dictum felis eu pede mollis pretium.

Post Widget 2

Αίτημα ίδρυσης τμήματος Χανίων της Τροχαίας ΒΟΑΚ από τους αστυνομικούς των Χανίων

 

Δημόσια επιστολή προς την ηγεσία της ΕΛΑΣ και τα αρμόδια υπουργεία, με την οποία αναλύουν την πρότασή τους για τη δημιουργία τμήματος με αρμοδιότητα τα όρια των Χανίων, της Τροχαίας ΒΟΑΚ, κοινοποίησαν τα μέλη της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Χανίων.

Το σχετικό κείμενο-αίτημα έχει ως εξής:

Πριν από λίγες ημέρες, λάβαμε γνώση, της υπ’ αρίθ. 6001/5/1382-ιζ΄από 20-09-2019 Διαταγή Α.Ε.Α., εκφράζοντας την έντονη δυσαρέσκεια μας, με την υπ’ αρίθ. 117/2019 από 20/09/2019 επιστολή μας προς εσάς, όσον αφορά τις μηδενικές έκτακτες μεταθέσεις στην επαρχία για τις συμπληρωματικές μεταθέσεις έτους 2019.

Κατόπιν τούτων, εκδόθηκε η υπ’ αρίθ. 1647/19/1982652 από 22-09-2019 Διαταγή Α.Ε.Α. με σχετική υπογραφή του Επιτελάρχη της ΕΛ.ΑΣ. Αντιστράτηγου κ. Κωνσταντίνου Λαγουδάκη. Το περιεχόμενό της προβλέπει την αδαπάνως απόσπαση συναδέλφων μας από άλλες Υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ., εξαιρουμένων Υπηρεσιών της Αττικής, με σκοπό την ενίσχυση Αστυνομικών Υπηρεσιών ΓΕ.Π.Α.Δ. Κρήτης.

Κύριε Υπουργέ και κύριοι Αντιστράτηγοι της ΕΛ.ΑΣ. με ημίμετρα δεν διορθώνονται λάθη του παρελθόντος…Καταρχήν θα πρέπει να πούμε ότι η ανωτέρω Διαταγή του κ. Επιτελάρχη είναι στο σωστό δρόμο πλην όμως απαιτούνται διορθωτικές ενέργειες. Θα σας θυμίσουμε λοιπόν ότι κατά την αναδιάρθρωση του 2017, ιδρύθηκε Τμήμα Άμεσης Δράσης Χανίων και Τμήμα Μεταγωγών Δικαστηρίων Χανίων χωρίς να πραγματοποιηθούν έκτακτες μεταθέσεις ως προβλέπεται στο άρθρο 17 παρ. β΄του Π.Δ. 100/2003. Εν συνεχεία όμως όταν ιδρύθηκαν νέα Τμήματα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων στη Στερεά Ελλάδα, τότε η Ηγεσία θυμήθηκε την πραγματοποίηση έκτακτων μεταθέσεων, γιατί άραγε;

Με αποσπάσεις δεν λύνονται τα προβλήματα, πόσο μάλλον με αποσπάσεις, όπου δεν θα βρεθούν οι συνάδελφοι που απαιτούνται για τη στελέχωση των Υπηρεσιών. Μετά θα προχωρήσουμε σε αποσπάσεις με έξοδα Δημοσίου με ότι αυτό συνεπάγεται;; Εδώ προσπαθεί το εκάστοτε Υπουργείο να εξοικονομεί πόρους σε καθημερινή βάση! Δεν γίνεται να μην πραγματοποιείς ανέξοδες έκτακτες μεταθέσεις και κατόπιν να οδηγείσαι εκτάκτως σε αποσπάσεις εις βάρος του κρατικού προϋπολογισμού. Παράλληλα ευελπιστούμε ότι δεν υπάρχει στο πίσω μέρος του μυαλού σας η λογική της ενίσχυσης της Κρήτης από τη νέα σειρά των 1500 Ειδικών Φρουρών, γεγονός το οποίο θα βλάψει τους παλαιότερους συναδέλφους μας Υπαστυνόμους – Ανθυπαστυνόμους  – Αρχιφύλακες- Υπαρχιφύλακες – Ειδικούς Φρουρούς που ήδη υπηρετούν σε Υπηρεσίες της Αττικής!

Παράλληλα οι Κρήτες συμπολίτες μας, περιμένουν την παρέμβαση της πολιτείας, όσον αφορά την κατακόρυφη αύξηση κατά 47% των θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων στο νησί μας. Η απόφαση της επιβολής διοδίων ή κατασκευής του πολύπαθου νέου Β.Ο.Α.Κ. δεν είναι θέμα δικό μας. Όσον αφορά όμως, την αστυνόμευση, επειδή το συνδικαλιστικό κίνημα δεν είναι μόνο για να κουνάει το δάκτυλο και να εκδίδει «καθιερωμένες» ανακοινώσεις, αλλά κυρίως η θέση του είναι να προτείνει ρεαλιστικές κινήσεις σας κάνουμε γνωστή την πρότασή μας για κατάργηση του Κλιμακίου Τροχαίας Β.Ο.Α.Κ Χανίων και την ίδρυση ΝΕΟΥ αντίστοιχου Σταθμού.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο θα ιδρυθεί νέα Υπηρεσία η οποία θα αστυνομεύει το Β.Ο.Α.Κ, όσον αφορά την περιφέρεια των Χανίων, καθώς το κλιμάκιο το οποίο ιδρύθηκε βιαστικά το 2011 δεν κατέχει οργανικά θέσεις. Οι φιλότιμες προσπάθειες του Διοικητή αλλά και όλου του προσωπικού δεν φτάνουν. Τα προβλήματα είναι πολλά και έχουν να κάνουν με το γεγονός ότι όλοι, μηδενός εξαιρουμένου, είναι αποσπασμένοι από άλλες Υπηρεσίες. Οι αποσπάσεις είναι τόσο συχνές έτσι ώστε μέχρι να λάβει γνώση του αντικειμένου της Υπηρεσίας ο αποσπασμένος συνάδελφος, έρχεται νέος και ούτω καθεξής… Με την ίδρυση όμως Σταθμού Τροχαίας Χανίων Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης     , δημιουργείται μία ΝΕΑ  Υπηρεσία με συγκεκριμένες οργανικές θέσεις , με συγκεκριμένους συναδέλφους και άμεσο αποτέλεσμα για τους πολίτες των Χανίων αλλά και των χιλιάδων επισκεπτών του Νομού μας.

Το Σωματείο μας βρίσκεται στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνιση εφόσον το επιθυμείτε.

 

Creta Voice

Δείτε Επίσης

Μπορεί να σας ενδιαφέρει x