Archives

Post Widget 1

Heath Tips

  • In enim justo, rhoncus ut, imperdiet a
  • Fringilla vel, aliquet nec, vulputateDonec pede justo,  eget, arcu. In enim justo, rhoncus ut, imperdiet a, venenatis vitae, justo.Nullam dictum felis eu pede mollis pretium.

Post Widget 2

Έως και δύο μισθούς θα “κάψουν” τα νοικοκυριά για πετρέλαιο θέρμανσης

Έως και δύο μισθούς θα “κάψουν” τα νοικοκυριά για πετρέλαιο θέρμανσης

 

Φωτιά στους λογαριασμούς των νοικοκυριών για το πετρέλαιο θέρμανσης έχουν βάλει τα φορολογικά χαράτσια και η άνοδος των τιμών του αργού πετρελαίου στις διεθνείς αγορές, με το οικονομικό επιτελείο να απορρίπτει τα αιτήματα για μείωση του φόρου, μέτρο που θα ελάφρυνε τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς.

Τα παραδείγματα είναι αποκαλυπτικά: μια τετραμελής οικογένεια με μέση κατανάλωση πετρελαίου θέρμανσης 1.500 λίτρα σε ήπιες συνθήκες χειμώνα θα δαπανήσει φέτος με τις σημερινές τιμές 1.720 ευρώ για να ζεσταθεί. Όσο δηλ. σχεδόν δύο μισθοί. Οι υπολογισμοί έγιναν με βάση τη μέση πανελλαδική τιμή του πετρελαίου στα 1,147 ευρώ το λίτρο.

Πέρυσι το ίδιο νοικοκυριό πλήρωσε 1.410 ευρώ, αφού η τιμή του καυσίμου ήταν στα 0,94 ευρώ το λίτρο. Δηλ. σε σχέση με το 2017 η θέρμανση του νοικοκυριού είναι ακριβότερη κατά 310 ευρώ. Η διαφορά της σημερινής δαπάνης για να ζεσταθούν τα νοικοκυριά είναι μεγαλύτερη συγκριτικά με τον Οκτώβριο του 2015, αφού τότε ο ΕΦΚ ήταν στα 0,230 ευρώ ή στα 0,23 ευρώ το λίτρο. Το νοικοκυριό του παραδείγματος πλήρωνε τότε για τη θέρμανσή του 1.257 ευρώ.

 

Creta Voice

Δείτε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Μπορεί να σας ενδιαφέρει x