Όλοι οι “μνηστήρες” των 8 σχολείων μέσω ΣΔΙΤ, προκρίθηκαν στην επόμενη φάση του διαγωνισμού

Όλοι οι "μνηστήρες" των 8 σχολείων μέσω ΣΔΙΤ, προκρίθηκαν στην επόμενη φάση του διαγωνισμού

Και οι τέσσερις όμιλοι που είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον πέρασαν στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού, εκτιμώμενου ύψους 50,46 εκατ. ευρώ, για την κατασκευή / συντήρηση και διαχείριση οκτώ νέων σχολικών μονάδων στα Χανιά με Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ).

Στον διαγωνισμό, που προωθείται με τη διαδικασία του ανταγωνιστικού διαλόγου (που σημαίνει πως θα καθυστερήσει…) είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον η ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις, η ΑΒΑΞ, η ΑΤΕΣΕ και η Μυτιληναίος (σε συνεργασία με την ΑΡΧΙΚΟΝ ΑΕ για ορισμένες υπηρεσίες).

Τόσο η ΑΒΑΞ, όσο και η ΑΤΕΣΕ, έχουν εμπειρία από αντίστοιχα έργα αφού υλοποίησαν τα δύο ΣΔΙΤ για σχολικές μονάδες στην Αττική. Μάλιστα η ΑΒΑΞ συμφώνησε προ εβδομάδων να πωλήσει την εταιρεία διαχείρισης των δέκα σχολείων στην Αττική στη σουηδική Sterner Stenhus έναντι 8,8 εκατ. ευρώ. Η Sterner Stenhus ανήκει στον Ελληνοσουηδό επιχειρηματία Ηλία Γεωργιάδη και προχωρά αυτή την περίοδο και στην απόκτηση της εισηγμένης εταιρείας ακινήτων Pasal.

Στο σχεδιασμό του Δήμου Χανίων -με βάση την πρωτοβουλία της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής (Βάμβουκα)- που ενέκρινε την προηγούμενη Τρίτη την πρόκριση και των τεσσάρων υποψηφίων ομίλων στο δεύτερο στάδιο, προβλέπεται πως ο ανάδοχος εκτός από τα οκτώ σχολεία θα αναλάβει τη μελέτη, χρηματοδότηση, ανακατασκευή και τεχνική διαχείριση – λειτουργία, του «Πάρκου Ειρήνης και Φιλίας των Λαών», του Δήμου Χανίων, αλλά και την ενοποίησή του με τον Δημοτικό Κήπο Χανίων.

Ο ανάδοχος, με βάση την προκήρυξη, θα έχει χρονική περίοδο δύο ετών για την κατασκευή των έργων, ενώ θα αναλάβει τη διαχείρισή τους για τα επόμενα 25 χρόνια. Θα παρέχει, δηλαδή, υπηρεσίες συντήρησης, καθαρισμού και φύλαξης των σχολικών συγκροτημάτων, τα οποία με τη λήξη της 25ετούς περιόδου θα επιστραφούν στην αρχική τους κατάσταση στον Δήμο Χανίων.

Πηγή: euro2day.gr.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather