“Όλη η μουσική έξω, όλοι οι μουσικοί έξω”: Συμμετοχή Δήμου Χανίων στην Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής

“Όλη η μουσική έξω, όλοι οι μουσικοί έξω”: Συμμετοχή Δήμου Χανίων στην Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής

Με κεντρικό σύνθημα: «Όλη η μουσική έξω, όλοι οι μουσικοί έξω» ο Δήμος Χανίων και η Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ.-Κ.Α.Μ., στο πλαίσιο εορτασμού της Ευρωπαϊκής Γιορτής Μουσικής διοργανώνουν την 21η Ιουνίου 2020 τις παρακάτω δράσεις:

-Μετάδοση μουσικής από τα μεγάφωνα που βρίσκονται τοποθετημένα από το 1ο Γυμνάσιο Χανίων έως και την πλατεία 1866 από τις 11:00 έως τις 13:30 και από τις 18:00 έως τις 20:30. Οι μουσικές επιλογές περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τη δουλειά μουσικών της πόλης.

-Μουσικές επιλογές (DJ Set) στο Δημοτικό Πάρκινγκ Χανίων, στην οδό Περίδου, από την ομάδα “Omerta Collective” που αποτελείται από τους DJs Giorgio Leone, Gudru και Bokito.

-Ζωντανή μουσική μέσα από το Φρούριο Φιρκά.

-Το βράδυ της 21ης Ιουνίου θα πραγματοποιηθούν προβολές των video clips (βίντεο κλιπς) των καλλιτεχνών που συμμετέχουν στη δράση στον εξωτερικό τοίχο του Κέντρου Πολλαπλών Δραστηριοτήτων «Μίκης Θεοδωράκης», στην Πλατεία Κατεχάκη.

Στις εκδηλώσεις συμμετέχουν το Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων, το Ωδείο Ιωάννης Μανιουδάκης και η Μουσική Σχολή Ars Musica.

Υπενθυμίζεται ότι η 21η Ιουνίου είναι η μεγαλύτερη ημέρα του έτους και σηματοδοτεί επίσημα την έναρξη του καλοκαιριού. Είναι η ημέρα που όλες οι γωνιές κάθε ευρωπαϊκής πόλης πλημμυρίζουν με μοναδικά ηχοχρώματα γιορτάζοντας τη Γιορτή της Μουσικής, η οποία έχει ως στόχο την προώθηση της μουσικής μέσα από την ανάδειξη νέων δημιουργών και την παρουσίαση καταξιωμένων καλλιτεχνών. Ο θεσμός ήρθε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το 1999 και έκτοτε καθιερώθηκε πανελλαδικά με ολοένα και περισσότερες πόλεις να οργανώνουν εορταστικές εκδηλώσεις.

Η Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής πραγματοποιείται φέτος στα Χανιά με την υποστήριξη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χανίων και της ΚΥΔΩΝ Α.Ε..

Να σημειωθεί ότι οι δράσεις έχουν διοργανωθεί με βάση τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) για την προστασία από την εξάπλωση της πανδημίας. Μένουμε ασφαλείς και συνεχίζουμε να στηρίζουμε τον πολιτισμό και τους καλλιτέχνες της πόλης μας.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather