Όλα έτοιμα για το 6ο φεστιβάλ κινηματογράφου Χανίων και τα cineΜαθήματα

Όλα έτοιμα για το 6ο φεστιβάλ κινηματογράφου Χανίων και τα cineΜαθήματα

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι προετοιμασίες για την πραγματοποίηση του  6ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων / Chania Film Festival (CFF) και της εκπαιδευτικής δράσης cineΜαθήματα (24 Οκτωβρίου έως 3 Νοεμβρίου 2018). 

Στο πλαίσιο αυτό, ένα πλούσιο πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί ΕΙΔΙΚΑ για τη Σχολική Κοινότητα, το οποίο περιλαμβάνει:

 • 15 ειδικές προβολές για σχολεία ( με ειδική κατανομή ανά ηλικία)
 • 35 ειδικά εργαστήρια για σχολεία με θέματα οπτικοακουστικά
 • Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί ειδικό αφιέρωμα στο προσφυγικό ζήτημα με έκθεση και εκπαιδευτικά προγράμματα.
 • Ειδικό εργαστήρι της ομάδας ΣΚΑΣΙΑΡΧΕΙΟ με θέμα Η παιδαγωγική Φρενέ. Θεωρητική και πρακτική προσέγγιση.
 • Ειδικό εργαστήρι προσεγγισης του προσφυγικου ζητήματος με τίτλο Προσφυγο-ποίηση
 • Ειδικό εργαστήρι με τίτλο Σκληρό Καρύδι πρόγραμμα ευαισθητοποίησης στα ανθρώπινα δικαιώματα και σε θέματα προσφύγων» που υλοποιεί το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

Στο κυρίως πρόγραμμα του 6ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων (24 Οκτωβρίου έως 3 Νοεμβρίου 2016) θα πραγματοποιηθούν:

 • Προβολές περισσοτέρων από 120 ταινιών μικρού και μεγάλου μήκους απ’ όλο τον κόσμο
 • Ειδική προβολή για σχολεία της ταινίας ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΟΥ ΜΑΡΑΘΗΚΑΝ ΝΩΡΙΣ. ΚΑΚΟΠΕΤΡΟΣ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 1944
 • 9 ειδικά master class κάποια ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ
 • Μια σειρά από παράλληλες εκδηλώσεις
 • Περίπου 50 δημιουργοί θα βρεθούν μαζί μας μαζί με τις ταινίες τους.
 • Σημειώνουμε ότι το 6ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων κάνει πρεμιέρα την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018 με την εμβληματική ταινία «ΤΟ ΜΕΤΕΩΡΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΠΕΛΑΡΓΟΥ» σε σκηνοθεσία  Θόδωρου Αγγελόπουλου . Η προβολή θα γίνει παρουσία βασικών συνεργατών  του Θ. Αγγελόπουλου στην παραγωγή της  ταινίας.
 • Η τελετή λήξης του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2018 στις 19:00 στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων με την προβολή των ταινιών που δημιουργήθηκαν με σχολεία των Χανίων την σχολική χρονιά 2017 – 2018 στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων και δράσεων του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων.
 • Το πρόγραμμα του 6ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων ολοκληρώνεται το Σάββατο 3 Νοεμβρίου με την ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί με θέμα.

Επίσης, θα γίνουν ειδικές εκδηλώσεις, εκθέσεις κ.α., καθώς και μια σειρά άλλες δράσεις που θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες στο site του Φεστιβάλ (www.chaniafilmfestival.com )

ΟΛΕΣ οι δράσεις του   6ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων / Chania Film Festival (CFF) και της εκπαιδευτικής δράσης cineΜαθήματα είναι ΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ.

Προτείνουμε όμως, όπως και κάθε χρόνο, την ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ εισφορά σε τρόφιμα μακράς διαρκείας ή σε φάρμακα, τα οποία θα δοθούν σε Κοινωνικές Δομές των Χανίων καθώς και στο Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Χανίων.

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων / Chania Film Festival (CFF) και η εκπαιδευτική δράση cineΜαθήματα τελούν υπό την Αιγίδα των Υπουργείων Παιδείας, Ερευνας και Θρησκευμάτων  και Πολιτισμού και Αθλητισμού, υποστηρίζονται από την Βουλή των Ελλήνων, σχεδιάζονται και υλοποιούνται από την Πολιτιστική Εταιρεία Κρήτης και αποτελούν συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης, της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, του Πνευματικού Κέντρου Χανίων, των Δήμων Χανίων και Πλατανιά και έχουν την συνέργεια των σημαντικότερων φορέων του κινηματογράφου, του πολιτισμού και της εκπαίδευσης.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather

Αφήστε μια απάντηση