Όλα έτοιμα για την πρεμιέρα του φεστιβάλ κινηματογράφου Χανίων

Όλα έτοιμα για την πρεμιέρα του φεστιβάλ κινηματογράφου Χανίων

Το 7ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων ανοίγει τις πύλες του στις 23 Οκτωβρίου. Η είσοδος στην πρεμιέρα είναι ΔΩΡΕΑΝ, με την επίδειξη του Δελτίου Εισόδου που θα παραλαμβάνεται, από την Γραμματεία του Φεστιβάλ, στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων, την Δευτέρα 21 και την Τρίτη 22 Οκτωβρίου από 10:00 π.μ. έως 20:00 μ.μ.

Η εμβληματική ταινία Στέλλα εκπροσώπησε την Ελλάδα στο Φεστιβάλ των Καννών τον Μάιο του 1955, αποσπώντας ευμενείς κριτικές , ενώ το 1956 κέρδισε τη Χρυσή Σφαίρα, το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας των ανταποκριτών ξένου τύπου του Χόλλυγουντ, ανοίγοντας τον δρόμο στον σκηνοθέτη Μιχάλη Κακογιάννη για μεγάλες ταινίες και διακρίσεις και στην πρωταγωνίστριά της,Μελίνα Μερκούρη για διεθνή καριέρα. Το 1960, έλαβε το Βραβείο Καλύτερων ταινιών της περιόδου 1955 – 1960, στο πρώτο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Η πρεμιέρα πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα στις 21 Νοεμβρίου του 1955. Δεν σημείωσε μόνο καλλιτεχνική αλλά και μεγάλη εμπορική επιτυχία, αφού «έκοψε» 133.518 εισιτήρια στις τρεις εβδομάδες της πρώτης προβολής της.

Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι: Μελίνα Μερκούρη, Γιώργος Φούντας, Σοφία Βέμπο, Αλέκος Αλεξανδράκης, Βούλα Ζουμπουλάκη, Κώστας Κακκαβάς, Τασώ Καββαδία, Χριστίνα Καλογερίκου και άλλοι. Σκηνοθεσία: Μιχάλης Κακογιάννης

Στην Πρεμιέρα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων, στις 23 Οκτωβρίου 2019, ώρα 8μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων, θα παραβρεθεί η βραβευμένη ηθοποιός Τατιάνα Παπαμόσχου, που ενσάρκωσε την Ιφιγένεια στην ομότιτλη σπουδαία ταινία του Μιχάλη Κακογιάννη, ενώ το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, που είναι υποστηρικτής του Φεστιβάλ, θα εκπροσωπηθεί από αντιπροσώπους του.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα των προβολών και άλλων δράσεων του Φεστιβάλ στην διεύθυνση: www.chaniafilmfestival.com

 

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather