Χανιώτες ξενοδόχοι: Άμεση ανάγκη βελτίωσης των υποδομών στις τουριστικές περιοχές

Χανιώτες ξενοδόχοι: Άμεση ανάγκη βελτίωσης των υποδομών στις τουριστικές περιοχές

Την ετήσια γενική συνέλευσή της πραγματοποίησε την Τετάρτη, η Ένωση Ξενοδόχων Χανίων, σε γνωστό ξενοδοχείο, στο Κολυμπάρι. Καλεσμένος ήταν ο καθηγητής Τζέφρι Λίπμαν, ο οποίος είναι μια σημαντική προσωπικότητα στην παγκόσμια τουριστική σκηνή. Συγκεκριμένα, έχει διατελέσει: εκτελεστικός διευθυντής της Διεθνής Ένωσης Αερομεταφορών (ΙΑΤΑ), πρώτος πρόεδρος στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Ταξιδιών και Τουρισμού (WTTC), αναπληρωτής γενικός γραμματέας στον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού (UNWTO), διευθυντής των Βρυξελλών στο Guzman & Griffin Technologies, Inc.

Η γενική συνέλευση ξεκίνησε με την ομιλία του προέδρου της Ένωσης Μανώλη Γιαννούλη, ο οποίος, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε σε τρέχουσες εξελίξεις και προβλήματα του τουρισμού, στην τρέχουσα τουριστική περίοδο και τις προοπτικές της, και ειδικότερα στην ανάγκη βελτίωσης των δημόσιων υποδομών με τις οποίες πρέπει να ασχοληθούν σοβαρά οι Δημοτικές Αρχές, ως επίσης και στον χωροταξικό σχεδιασμό της Κρήτης.

 

Επίσης προσκάλεσε όλους τους Δημάρχους του Νομού Χανίων να συμμετάσχουν στο cluster με την Ένωση Ξενοδόχων Νομού Χανίων, τη Marketing Greece, τη Fraport και την Aegean, προκειμένου να υπάρξει μια σωστή προώθηση και marketing του Νομού Χανίων, αντί να αναλώνονται  αποσπασματικά σε προσπάθειες και ενέργειες που δεν έχουν κάποιο ουσιαστικό  αποτέλεσμα.

Στη συνέχεια πήρε τον λόγο ο κ. Λίπμαν. Το θέμα της παρουσίασης του ήταν: «Το μέλλον του Τουρισμού σε έναν τρελό κόσμο: Οι μεγάλες προκλήσεις, οι κλιματικές αλλαγές, δημιουργικές κατευθύνσεις».

Στη συνέχεια έγινε ανοιχτή συζήτηση και ερωτήσεις στον κ. Λίπμαν. Ακολούθησαν τα διαδικαστικά της γενικής συνέλευσης (έγκριση προϋπολογισμού για το 2019 – παρουσίαση ταμείου 2018) και η γενική συνέλευση έκλεισε με την παρουσίαση του κεντρικού χορηγού AIG με θέμα: «Cyber Risks, προσωπικά δεδομένα και ξενοδοχεία».

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather