Χανιά: Συμμετοχή της Εφορείας Αρχαιοτήτων στον εορτασμό για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων

Χανιά: Συμμετοχή της Εφορείας Αρχαιοτήτων στον εορτασμό για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων συμμετέχει στους εορτασμούς για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων, που έχει θεσπιστεί από το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) και για το 2019. Θέμα του φετινού εορτασμού είναι «Τα Μουσεία ως κόμβοι πολιτισμού: το μέλλον της παράδοσης». Η είσοδος είναι δωρεάν σε όλα τα Μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους.
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων την Παρασκευή, 17 Μαΐου στις 10:00 το πρωί και με τίτλο, «Το ψηφιδωτό στο παρελθόν και το μέλλον», θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση στα ψηφιδωτά δάπεδα της έκθεσης του Αρχαιολογικού Μουσείου Χανίων (Χάληδων 28) και εισαγωγή στον κόσμο της τέχνης αυτής από την αρχαιολόγο και επίτιμη προϊσταμένη της ΚΕ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, Σταυρούλα Μαρκουλάκη. Θα ακολουθήσει περίπατος έως το εργαστήριο συντήρησης ψηφιδωτών στο Φρούριο Φιρκά, όπου θα γίνει παρουσίαση μεθόδων συντήρησης και αποκατάστασης. Το κοινό θα ενημερωθεί, επίσης, για τις τεχνικές ψηφοθέτησης και τη χρήση των ψηφιδωτών στη σύγχρονη εποχή. Είσοδος δωρεάν για τους συμμετέχοντες
Δηλώσεις συμμετοχής:
Εφ.Α. Χανίων | Τ. 2821044418 – 2821094487 (Μ. Σκόρδου, Χρ. Σγουράκη)
·Το Σάββατο, 18 Μαΐου στις 12:30 θα πραγματοποιηθεί «Μουσικός περίπατος σε Μουσεία της πόλης», με την μουσική παρέα Καθ΄ Ωδών, σε μια διαδρομή από τη Δημοτική Πινακοθήκη με στάση στην αυλή του Αρχαιολογικού Μουσείου Χανίων. Ο μουσικός περίπατος θα συνεχιστεί στο Φρούριο Φιρκά (13:30) και θα καταλήξει στη Βυζαντινή και Μεταβυζαντινή Συλλογή Χανίων (14:00).

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather