Χάθηκε οριστικά η περίοδος του Πάσχα για τα ελληνικά ξενοδοχεία. Τι γίνεται με τα “Airbnb”

Χάθηκε οριστικά η περίοδος του Πάσχα για τα ελληνικά ξενοδοχεία. Τι γίνεται με τα "Airbnb"

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η νέα απόφαση των υπουργείων Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Προστασίας του Πολίτη, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Υγείας και Εσωτερικών με την οποία επιβάλλεται το μέτρο της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας των εποχικών τουριστικών καταλυμάτων από τις 15 Μαρτίου του 2020 έως και τις 30 Απριλίου του 2020 και των ήδη λειτουργούντων από τις 23 Μαρτίου του 2020 έως και τις 30 Απριλίου του 2020.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό ΦΕΚ, αποφασίστηκε η:

“προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας στο σύνολο της Επικράτειας, για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας, για το χρονικό διάστημα από 15.3.2020 έως και 30.4.2020, των κύριων και μη κύριων τουριστικών καταλυμάτων εποχικής λειτουργίας.

Ως προς τα ήδη λειτουργούντα κατά τη δημοσίευση της παρούσας τουριστικά καταλύματα του προηγούμενου εδαφίου, η προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας τίθεται σε ισχύ στις 23.3.2020 και διαρκεί έως και 30.4.2020″.

Διαβάστε ολόκληρη την απόφαση στο ΦΕΚ για τα τουριστικά καταλύματα εδώ

Σημειώνεται ότι τα καταλύματα που λειτουργούν στο πλαίσιο της οικονομίας του διαμοιρασμού (βραχυχρόνιες μισθώσεις τύπου Airbnb) εξαιρούνται προς το παρόν από την απόφαση αυτή, καθώς – σύμφωνα με νομικούς κύκλους – η ανωτέρω απόφαση αφορά τις επιχειρήσεις με σήμα λειτουργίας του ΕΟΤ.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather