Φθηνότερη φέτος η μερική άρση ακινησίας των αυτοκινήτων

Φθηνότερη φέτος η μερική άρση ακινησίας των αυτοκινήτων

Kατατέθηκε στη Βουλή η διάταξη του υπουργείου Οικονομικών για την ανάκτηση πινακίδων των οχημάτων με τέλη κυκλοφορίας για τους τρέχοντες μήνες. Πρόκειται για τη διάταξη του άρθρου 32 του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών με την οποία δίδεται η δυνατότητα ανάκτησης των πινακίδων με την καταβολή των τελών κυκλοφορίας που αναλογούν ακριβώς στους μήνες επανακυκλοφορίας κάθε οχήματος.

Το υπουργείο οικονομικών αποφάσισε και φέτος να εφαρμόσει και φέτος το σύστημα τελών κυκλοφορίας με βάση τον αριθμό των μηνών μέσα στη διάρκεια του έτους όχι όμως με τις προσαυξήσεις στα αναλογούντα τέλη τις οποίες προέβλεπαν οι διατάξεις που εφαρμόστηκαν τα προηγούμενα 3 χρόνια.

Το παράδειγμα
Εάν για παράδειγμα ένας ιδιοκτήτης αυτοκινήτου 2.000 κυβικών , το οποίο επιβαρύνεται κανονικά με ετήσια τέλη 690 ευρώ , θελήσει να επανακυκλοφορήσει το όχημα του μόνο για 2 μήνες μέσα στο 2020 , παίρνοντας πίσω μόνο για το διάστημα αυτό τις πινακίδες που κατέθεσε θα επιβαρυνθεί με τα 2/12 των ετήσιων τελών που αναλογούν στο αυτοκίνητο του , δηλαδή με τέλη 115 ευρώ ( 690 ευρώ Χ2/12) κι όχι 3/12 των 690 ευρώ ή με 172,5 ευρώ που προέβλεπε το σύστημα ανάκτησης των πινακίδων μέχρι πέρυσι.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather