Φαινόμενο Αντεντοκούμπο: αύξηση του ονόματος Γιάννης κατά 662% στις ΗΠΑ

Φαινόμενο Αντεντοκούμπο: αύξηση του ονόματος Γιάννης κατά 662% στις ΗΠΑ

 

Ο Γιάννης Αντεντοκούμπο θεωρείται πλέον ένας από τους καλύτερους καλαθοσφαιριστές του πλανήτη. Κατάφερε να μαγέψει τον μαγικό κόσμο του NBA, και παρόλο που είναι μόλις 24 χρονών, διεκδικεί τον τίτλο του MVP της φετινής χρονιάς.

Οι επιτυχίες του Έλληνα σούπερ σταρ έχουν προκαλέσει φρενίτιδα στην Αμερική. Σύμφωνα με το USA TODAY, οι Γιάννηδες στις ΗΠΑ σημειώνουν ιδιαίτερη αύξηση! Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, η δημοτικότητα του ονόματος Γιάννης αυξήθηκε κατά 135% τον τελευταίο χρόνο, και κατά 662% από το 2016, τη χρονιά δηλαδή που ο Γιάννης έκανε την πρώτη του εμφάνιση στο All-Star Game.

Λιγότερα από πέντε νεογέννητα είχαν ονομαστεί Γιάννης το 2015. Το 2018 ο αριθμός εκτοξεύθηκε στους 61 Γιάννηδες, συμπεριλαμβανομένων πέντε στην Πολιτεία του Ουισκόνσιν (εκεί που βρίσκεται το Μιλγουόκι).

Αν και οι αριθμοί είναι μικροί, η αύξηση είναι ιδιαίτερα μεγάλη και αποτελεί ένα ακόμα δείγμα της τεράστιας επιτυχίας που έχει πετύχει ο Γιάννης στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Μια επιτυχία που αποτελεί την καλύτερη διαφήμιση για τη χώρα και το άθλημα.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather