Υποψήφιος με τον Άρη Παπαδογιάννη ο Μανώλης Κεμεσίδης

Υποψήφιος με τον Άρη Παπαδογιάννη ο Μανώλης Κεμεσίδης

Την απόφασή του να ενταχθεί στο ψηφοδέλτιο του υποψηφίου δημάρχου Χανίων Άρη Παπαδογιάννη ανακοίνωσε ο πρώην αντιδήμαρχος και δημοτικός σύμβουλος Χανίων Μανώλης Κεμεσίδης, ο οποίος αποσύρεται από την κούρσα διεκδίκησης του δήμου, ως επικεφαλής, όπως είχε ανακοινώσει τους προηγούμενους μήνες.

Στην δήλωση προσχώρησης στον συνδυασμό “Η απάντηση, Τα Χανιά μας”, ο κ. Κεμεσίδης αναφέρει τα εξής:

«Στην πολυετή μου πορεία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση έχω αντιμετωπίσει πολλές προκλήσεις. Έχω κληθεί να πάρω δύσκολες αποφάσεις, τόσο ως Δήμαρχος όσο και ως Αντιδήμαρχος ή και απλός δημοτικός σύμβουλος. Αποφάσεις που υπαγορεύτηκαν πάντα από τον ρεαλισμό μου, την αγάπη μου για την αυτοδιοίκηση και κυρίως το καλό της μεγάλης πλειοψηφίας της χανιώτικης κοινωνίας.

Η συμμετοχή μου στα κοινά του Δήμου μας δεν καθορίστηκε ποτέ από προσωπικές φιλοδοξίες, ούτε από μικροπολιτικές λογικές. Καθορίστηκε διαχρονικά από το πάθος μου να προσφέρω στον τόπο μου και από την στήριξη των πολιτών που είναι και οι τελικοί κριτές όλων μας. Έχω άλλωστε αποδείξει ότι μπορώ να πολιτεύομαι και ως επικεφαλής και ως απλό μέλος μιας ομάδας.

Σε λίγους μήνες έχουμε μπροστά μας τις δημοτικές εκλογές. Εκλογές που θα πραγματοποιηθούν με το νέο θεσμικό πλαίσιο του «Κλεισθένη». Ένα εκλογικό σύστημα που οδηγεί μαθηματικά σε πολυδιάσπαση δυνάμεων και σε μετεκλογικές συναλλαγές. Τα δύο αυτά στοιχεία μόνο προβλήματα θα προκαλέσουν στη λειτουργία ενός μεγάλου και δυναμικού Δήμου, όπως ο δικός μας. Γι’ αυτό κι εγώ, αντί της πολυδιάσπασης, επιλέγω τη συνένωση δυνάμεων. Αντί του κινδύνου της ακυβερνησίας επιλέγω την ισχυρή πλειοψηφία και αντί της μετεκλογικής συναλλαγής επιλέγω την προεκλογική σύμπραξη.

Καθαρές κουβέντες και ξεκάθαρες εξηγήσεις από τώρα, μπροστά στην κοινωνία και δίπλα σε συνεπείς συναδέλφους αυτοδιοικητικούς που συνυπήρξαμε επί χρόνια στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Για τους παραπάνω λόγους αποσύρω την υποψηφιότητά μου και συμπράττω με τον συνδυασμό του Άρη Παπαδογιάννη. Είναι μία απόφαση που παίρνω μετά από ώριμη σκέψη, αναγκαία στην παρούσα συγκυρία. Απόφαση συνεπής με όσα πίστευα και συνεχίζω να πιστεύω.

Δεν διεκδικώ τίποτα για τον εαυτό μου αλλά συνεισφέρω με όλες μου τις δυνάμεις σε ένα κοινό στόχο: να κυβερνηθεί ο Δήμος μας και να γίνει έργο για τους δημότες μας τα επόμενα χρόνια. Αυτά τα δύο πιστεύω ότι με τη σύμπραξη, τη συνεργασία αλλά και με μία ισχυρή πλειοψηφία, μπορεί να τα επιτύχει ο Άρης Παπαδογιάννης. Ένας έμπειρος και δοκιμασμένος αυτοδιοικητικός, με γνώση, όρεξη και πρόγραμμα για το μέλλον όλων μας.

Οι δημοτικές εκλογές είναι κοντά και όλοι θα κριθούμε για τις πράξεις και όχι τα λόγια μας. Στη ζωή μου και την αυτοδιοικητική μου πορεία, έχω μάθει να είμαι άνθρωπος των πράξεων και των αποφάσεων, για το λόγο αυτό παραμερίζω τις προσωπικές στρατηγικές και τις διαφορές που ίσως μας χωρίζουν, συμπράττοντας για το καλό και το μέλλον του Δήμου και των συμπολιτών μας με τον Άρη Παπαδογιάννη».

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather