Υποχωρεί σταδιακά ο “Ηφαιστίων”. Δεμένα και σήμερα τα πλοία

Υποχωρεί σταδιακά ο "Ηφαιστίων". Δεμένα και σήμερα τα πλοία

Ισχυρά είναι τα καιρικά φαινόμενα που επικρατούν από την Κυριακή το απόγευμα μέχρι και σήμερα Τρίτη στα νότια και ανατολικά διαμερίσματα της Ελλάδας, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Οι ισχυρότερες βροχοπτώσεις, όπως αναμενόταν, εκδηλώθηκαν για ακόμα μια φορά, στην Κρήτη και ειδικότερα στο νομό Χανίων.

Για σήμερα Τρίτη (07-01-2020) σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ) οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν στην ανατολική Στερεά και την Εύβοια και στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου (ενδεικτικό υψόμετρο 200-400 μέτρα και πιθανώς και σε πεδινές περιοχές), καθώς και στα ορεινά – ημιορεινά της Κρήτης και αναμένεται να εξασθενήσουν από τις απογευματινές ώρες από τα βόρεια και οι άνεμοι αναμένεται να εξασθενήσουν σταδιακά από αύριο Τετάρτη το απόγευμα.

Οι ισχυροί άνεμοι κρατούν δεμένα τα πλοία στα λιμάνια από τα ξημερώματα της Κυριακής, καθώς τα δρομολόγια του Σαββάτου από και προς την Κρήτη εκτελέσθηκαν το απόγευμα ώστε τα πλοία να έχουν φθάσει στους προορισμούς τους στις 2 το πρωί της Κυριακής. Το απαγορευτικό απόπλου παραμένει σε ισχύ με αποτέλεσμα να μην εκτελεστεί κανένα δρομολόγιο από και προς το λιμάνι της Σούδας, του Ρεθύμνου και του Ηρακλείου. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επικοινωνούν με τα κατά τόπους Λιμεναρχεία ή τις ναυτιλιακές εταιρείες για τις ώρες αναχώρησης των πλοίων.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather