Υποχρεωτική η εγγραφή στο μητρώο ανέργων του Ο.Α.Ε.Δ. για τους δικαιούχους ΚΕΑ

Υποχρεωτική η εγγραφή στο μητρώο ανέργων του Ο.Α.Ε.Δ. για τους δικαιούχους ΚΕΑ

Ο Δήμος Χανίων ενημερώνει τους δικαιούχους του προγράμματος “Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ)” ότι από 01/08/2018 έχει τεθεί σε ισχύ το άρθρο 6 της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) υπ’ αριθμ. Δ13/οικ./33475/1935 (ΦΕΚ Β’ 2281) όπου προβλέπεται η υποχρέωση των δικαιούχων του Κ.Ε.Α. και των υπολοίπων μελών του νοικοκυριού, που δηλώνουν στην αίτησή τους ότι είναι άνεργοι αλλά, δε διαθέτουν κάρτα ανεργίας, να εγγράφονται, στο μητρώο ανέργων του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (Ο.Α.Ε.Δ.), μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα από το μήνα έγκρισης της αίτησης τους στο Κ.Ε.Α.

Ήδη από την 1η Αυγούστου, σε νέες αιτήσεις που εγκρίνονται ή τροποποιούνται, η πλατφόρμα του ΚΕΑ παρακολουθεί αυτομάτως την εκπλήρωση της υποχρέωσης για εγγραφή στο μητρώο ανέργων για τους δικαιούχους ή/και τα μέλη του νοικοκυριού, που στο πεδίο «Εργασιακό Status» επιλέγεται «Άνεργος/η».

Σε περίπτωση, που δεν υπάρχει ενεργή κάρτα ανεργίας, οι δικαιούχοι ή/και τα μέλη πρέπει να εγγράφονται εμπρόθεσμα στο μητρώο ανέργων (δηλ. μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα από τον μήνα έγκρισης). Αυτομάτως η πλατφόρμα αντλεί την πληροφορία από το Πληροφοριακό Σύστημα του ΟΑΕΔ και δεν απαιτείται καμία ενέργεια από τους χρήστες του ΚΕΑ

Σε περίπτωση που δεν εγγραφούν στο μητρώο ανέργων εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας (δηλ. μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα από τον μήνα έγκρισης), η αίτηση ανακαλείται αυτομάτως. Το νοικοκυριό έχει δικαίωμα επανυποβολής αίτησης από τον επόμενο μήνα από αυτόν κατά τον οποίο εκπληρώθηκε η υποχρέωση από το σύνολο των υπόχρεων για εγγραφή που μετέχουν στην αίτηση.

Σε περίπτωση που οι ωφελούμενοι δηλώνουν άνεργοι στην αίτηση για το ΚΕΑ, αλλά δεν είναι δυνατή η εγγραφή τους λόγω των προϋποθέσεων που θέτει ο ΟΑΕΔ, θα λαμβάνουν βεβαίωση από τα ΚΠΑ2 του ΟΑΕΔ, η οποία θα αναγράφει το λόγο απόρριψης εγγραφής στο μητρώο ανέργων την οποία θα προσκομίζουν στο Κέντρο Κοινότητας Χανίων (Κυδωνίας 290) ή στο Παράρτημα του Κέντρου Κοινότητας στη Σούδα ( Εθν. Βενιζέλου 7)

Για περισσότερες πληροφορίες / διευκρινήσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το Κέντρο Κοινότητας από Δευτέρα έως Παρασκευή, ώρες 08:00-18:00 στα τηλέφωνα 2821341688 και 2821341689.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.