Υποδοχή εκπαιδευτικών και μαθητών του προγράμματος ERASMUS στο Δημαρχείο Χανίων

Υποδοχή εκπαιδευτικών και μαθητών του προγράμματος ERASMUS στο Δημαρχείο Χανίων

Εκπαιδευτικούς πέντε χωρών, που συμμετέχουν στη δράση ERASMUS και βρίσκονται αυτό το διάστημα στα Χανιά, υποδέχτηκε χθες στο Δημαρχείο η Αντιδήμαρχος Χανίων, Ελένη Ζερβουδάκη. Ειδικότερα, την αποστολή αποτελούσαν εκπαιδευτικοί και μαθητές από την Τουρκία, την Ιταλία, την Πορτογαλία, την Πολωνία και τη Λιθουανία, που συνεργάζονται με το Μουσικό Σχολείο Χανίων, στο πλαίσιο του προγράμματος “Ι am here too”.

Η κα. Ζερβουδάκη καλωσόρισε τα μέλη της αποστολής στην πόλη μας και τους συνεχάρη για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα ERASMUS, επισημαίνοντας ότι το εν λόγω πρόγραμμα προωθεί τη σχολική συνεργασία στην Ευρώπη, ενισχύοντας την ευρωπαϊκή διάσταση της εκπαίδευσης. Παράλληλα, η κα. Ζερβουδάκη παρουσίασε το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας μας, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στην συνεκπαίδευση των παιδιών με ειδικές ανάγκες ενώ απάντησε και στις απορίες των μελών της αποστολής.

Η Αντιδήμαρχος Χανίων συνεχάρη τέλος τους εκπαιδευτικούς του Μουσικού Σχολείου Χανίων, που συμμετέχουν στην εν λόγω δράση, προωθώντας προγράμματα, που, μέσω της μουσικής και των συνεργασιών, καλλιεργούν την ευρωπαϊκή ταυτότητα των παιδιών, κάνοντάς τους ενεργούς πολίτες.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather