Υπογραφή για 14 έργα, 1,47 εκ. ευρώ μέσω του προγράμματος “CLLDLeader” από τον ΟΑΚ

Υπογραφή για 14 έργα, 1,47 εκ. ευρώ μέσω του προγράμματος "CLLDLeader" από τον ΟΑΚ

Δέκα τέσσερα (14) έργα συνολικού προϋπολογισμού  1,470.000,00 ευρώ, θα υλοποιηθούν το προσεχές χρονικό διάστημα στην Κρήτη, μέσω των κονδυλίων υλοποίησης του Τοπικού Προγράμματος CLLDLEADER Ν. Χανίων, Μέτρο 19: Τοπική Ανάπτυξη με πρωτοβουλία τοπικών κοινοτήτων CLLD / LEADER, του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ).

Τις συμβάσεις αυτών των έργων, υπέγραψε το πρωί της Δευτέρας 18/05/2020,  ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, κ. Άρης Παπαδογιάννης, υπό την παρουσία του Προέδρου του Ο.Α.Κ, κ. Λευτέρη Κοπάση και  των εκπροσώπων των φορέων που επιλέχθηκαν, για να επωφεληθούν μέσω του εν λόγω χρηματοδοτικού εργαλείου.

«Η Τοπική Ανάπτυξη µε Πρωτοβουλία των Τοπικών Κοινοτήτων, βασισμένη στην προσέγγιση LEADER, είναι μια μέθοδος  σχεδιασμού και υλοποίησης τοπικών ολοκληρωμένων αναπτυξιακών στρατηγικών, µε τη συμμετοχή εταίρων σε τοπικό επίπεδο, η οποία συμβάλει στο να αντιμετωπισθούν αποτελεσματικά οι οικονομικές, κοινωνικές, περιβαλλοντικές και δημογραφικές προκλήσεις που καταγράφονται στις αγροτικές περιοχές» ανέφερε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ο.Α.Κ. κ. Παπαδογιάννης, στην διάρκεια της διαδικασίας για την υπογραφή των συμβάσεων.

Την ευθύνη υλοποίησης τους προγράμματος έχει  η Ομάδα Τοπικής Δράσης (Ο.Τ.Δ.) του Οργανισμού ανάπτυξης Κρήτης Α.Ε και δικαίωμα συμμετοχής σε αυτό, είχαν ΟΤΑ Α & Β βαθμού και φορείς τους, Φορείς Δημοσίου Τομέα, Φορείς εκτός Δημόσιου Τομέα (όπως σωματεία, ΑΜΚΕ, λοιπές ΜΚΟ – ΝΠΙΔ).

Καθοριστικός στην ανάπτυξη αυτών των προγραμμάτων τα προηγούμενα χρόνια, υπήρξε ο ρόλος του σημερινού προέδρου του Ο.Α.Κ., κ. Λευτέρη Κοπάση, γεγονός στο οποίο δεν παρέλειψε να σταθεί ο Διευθύνων Σύμβουλος του οργανισμού κ. Άρης Παπαδογιάννης: «Ο κ. Κοπάσης, είχε την ευθύνη της Διεύθυνσης, που έχει τρέξει όλα αυτά τα χρόνια τα προγράμματα Leader και θα ήθελα προσωπικά να τον ευχαριστήσω πολύ, για το θετικό αποτέλεσμα. Εξαιρετική δουλειά έχει γίνει ακόμη, από τα άξια στελέχη του Ο.Α.Κ. τις κυρίες Σοφία Μιχάκη και Βάσω Ροδολάκη και  τον κ. Γιώργο Μπαζδάνη», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης, είναι ο εγγυητής της επιτυχίας της συγκεκριμένης δράσης. Η στόχευση μας σταθερά, κινείται στην λογική της αξιοποίησης οποιασδήποτε πηγής χρηματοδότησης και χρηματοδοτικού εργαλείου, μπορεί να συμβάλει  στην συνολική προσπάθεια, της Αναπτυξιακής αναβάθμισης του νησιού μας» κατέληξε στις δηλώσεις του,  ο κ. Παπαδογιάννης.

 

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather