Υπεγράφη σύμβαση για τον εκσυγχρονισμό του λιμενίσκου του Καλαμακίου

Υπεγράφη σύμβαση για τον εκσυγχρονισμό του λιμενίσκου του Καλαμακίου

Υπογράφηκε χθες, μεταξύ του προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Ν. Χανίων και του εκπροσώπου της αναδόχου εταιρείας «Δρακάκης Α.Ε.» η σύμβαση για την κατασκευή του έργου με τίτλο «Συντήρηση – Διαμόρφωση χώρων λιμενίσκου Κάτω Γαλατά (Βραχάκια-Καλαμάκι) Δήμου Χανίων – χρήση 2016», προϋπολογισμού μελέτης 124.000 ευρώ.

Το έργο χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου και από ιδίους πόρους του Λιμενικού Ταμείου Ν. Χανίων.

Το συγκεκριμένο έργο, το οποίο πρόκειται να ξεκινήσει άμεσα, αποτελεί την πρώτη φάση της συνολικής μελέτης συντήρησης – διαμόρφωσης των υφιστάμενων λιμενικών υποδομών του λιμενίσκου στον Κάτω Γαλατά.

Το έργο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων:

• Καθαίρεση και απομάκρυνση παράνομης ράμπας (κεκλιμένο επίπεδο) στο εσωτερικό του λιμενίσκου.
• Ενίσχυση της υπάρχουσας εξωτερικής ελλιπούς θωράκισης του προσήνεμου μώλου με φυσικούς ογκολίθους για την κατασκευή πλήρους και ολοκληρωμένης διατομής.
• Διαμορφώσεις των υφιστάμενων χερσαίων χώρων (με επίστρωση σκυροδέματος).
• Καθαίρεση και ανακατασκευή τμήματος του υπάρχοντος διαύλου ανανέωσης υδάτων.
• Αποκατάσταση υφιστάμενων κρηπιδοτοίχων, με νέους τεχνητούς ογκολίθους από σκυρόδεμα.

Με το εν λόγω έργο επιτυγχάνεται ο εκσυγχρονισμός των υφιστάμενων λιμενικών υποδομών, η αποκατάσταση της λειτουργικότητας του λιμενίσκου Γαλατά και η ασφάλεια των πολυάριθμων χρηστών του.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather

Αφήστε μια απάντηση