Υπεγράφη σύμβαση για την αντιπλημμυρική μελέτη του ποταμού Κοιλιάρη

Υπεγράφη σύμβαση για την αντιπλημμυρική μελέτη του ποταμού Κοιλιάρη

Χθες Δευτέρα 30/7 στα Γραφεία της  Περιφερειακής Ενότητας Χανίων υπογράφτηκε  από τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ Σταύρο Αρναουτάκη, τον Δήμαρχο Αποκορώνου κ Χαράλαμπο Κουκιανάκη, παρουσία του  Αντιπεριφερειάρχη  Π.Ε Χανίων κ Απόστολου Βουλγαράκη καθώς και παρουσία του καθηγητή του Πολυτεχνείου Κρήτης κ Νικολάου Νικολαϊδη, και υπηρεσιακών  παραγόντων η προγραμματική σύμβαση   μεταξύ της Περιφέρειας Κρήτης του Δήμου Αποκορώνου και του Πολυτεχνείου Κρήτης με τίτλο  «Ερευνητικό Έργο για την ολοκληρωμένη παρέμβαση προστασίας του Παρόχθιου Δάσους και την Αντιπλημμυρική Προστασία του  ποταμού Κοιλιάρη» έργο προϋπολογισμού  186.000,00 €.

Στόχος της προγραμματικής Σύμβασης είναι να καταρτιστεί ένα σχέδιο αποκατάστασης της παρόχθιας διάβρωσης και της παρόχθιας βλάστησης, καθώς και να δοθεί μια πρόταση οριοθέτησης της κοίτης του ποταμού και συναφών έργων. Στα πλαίσια αυτά θα διερευνηθούν τα υδρολογικά και υδραυλικά δεδομένα και θα γίνει ανάλυση του πλημμυρικού κινδύνου του ποταμού Κοιλιάρη και παράλληλα θα προσδιοριστούν τα σημεία της κοίτης όπου ήδη υπάρχει έντονη διάβρωση και τα δέντρα που κινδυνεύουν να πέσουν σε μελλοντική πλημμύρα. Επίσης, θα ερευνηθεί ο βαθμός επικινδυνότητας της αστοχίας των πρανών και θα υπολογιστεί η πιθανότητα διάβρωσης της όχθης, ενώ θα γίνει και εκτίμηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων των προτεινόμενων παρεμβάσεων.

Η έρευνα θα περιλαμβάνει όλο το μήκος του ποταμού από τις πηγές Στύλου έως τις εκβολές και επιπρόσθετα τον Κεραμιανό παραπόταμο και τον κλάδο μετά το Νιό Χωριό (από πηγή Αναβρυτή). Το συνολικό μήκος παραποτάμιας ζώνης του Κοιλιάρη που θα διερευνηθεί φτάνει περίπου τα 9 χιλιόμετρα. Επιπλέον, θα συμπεριληφθεί στην εν λόγω έρευνα και ο ποταμός Ξυδάς που διέρχεται μέσα από τον οικισμό των Καλυβών. Ο Δήμαρχος Αποκορώνου κ Χαράλαμπος Κουκιανάκης σε δήλωσή του ευχαρίστησε το Περιφερειάρχη κ Σταύρο  Αρναουτάκη και τον Αντιπεριφερειάρχη κ Απόστολο Βουλγαράκη για την έμπρακτη συνεργασία και την στήριξη των έργων του Δήμου του.

Επίσης ο κ Αρναουτάκης υπέγραψε  την εργολαβική σύμβαση που αφορά το έργο «Επισκευή κτιρίου Δ/νσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Χανίων». Ποσό σύμβασης 147.606,04 €

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.