Υπεγράφη η σύμβαση εκπόνησης της αρχιτεκτονικής μελέτης για την ανάπλαση των Ταμπακαριών

Υπεγράφη η σύμβαση εκπόνησης της αρχιτεκτονικής μελέτης για την ανάπλαση των Ταμπακαριών

Υπεγράφη την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2019 η μελέτη για την εκπόνηση της αρχιτεκτονικής μελέτης ανάπλαση της περιοχής των Ταμπακαριών από τον Δήμαρχο Χανίων, Τάσο Βάμβουκα, και την ανάδοχο μελετήτρια. Η σύμβαση υπεγράφη στο Γραφείο του Δημάρχου, παρουσία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών, Γιώργου Ξανθουδάκη, της Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Χανίων, Ειρήνης Αθανασάκη, καθώς και κατοίκων και μελών του Πολιτιστικού Συλλόγου “Ταμπαχανιά”, που δραστηριοποιείται στην περιοχή.

Η αρχική δαπάνη της μελέτης, που χρηματοδοτείται από ιδίους πόρους του Δήμου, ανέρχεται στις 20.722 €.

Επισημαίνεται ότι η περιοχή μελέτης περιλαμβάνει τις οδούς Αγίας Κυριακής, την παράλληλη με τη θάλασσα εσωτερική οδό, τη σύνδεσή τους, τις εγκάρσιες προσβάσεις στη θάλασσα και τον ελεύθερο κοινόχρηστο χώρο μέχρι τα όρια της λιμενικής ζώνης. Στόχος της μελέτης είναι η ανάπλαση των εν λόγω οδών και κοινοχρήστων χώρων, έτσι ώστε να εξυπηρετούνται οι μόνιμοι κάτοικοι και οι επισκέπτες αλλά και να οργανωθούν ορθά και εργονομικά οι καθημερινές λειτουργικές ανάγκες.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Χανίων επισημαίνει: “Είμαστε στην ευχάριστη θέση να υπογράφουμε σήμερα τη σύμβαση για την ανάπλαση της περιοχής των Ταμπακαριών, των ιστορικών αυτών βιομηχανικών κτιρίων, που βρίσκονται στην οδό Βιβιλάκη και στην Αγ. Κυριακή. Έπειτα από την Απόφαση κήρυξης των κτιρίων διατηρητέων, ανοίγει ο δρόμος για την αξιοποίηση των περιοχών αυτών, που παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Ιδίως στην περιοχή της Αγ. Κυριακής υπάρχουν περιορισμοί στη χρήση, οι οποίοι θα φροντίσουμε, ώστε να ισχύσουν και στη Βιβιλάκη, ώστε να μην έχουμε χρήσεις, που δεν ταιριάζουν με τον χαρακτήρα των περιοχών. Είναι ευκαιρία τις περιοχές αυτές να τις αναδείξουμε και εμείς ως Δήμος, βοηθώντας με τις δημόσιες υποδομές τους ιδιοκτήτες, που θα φροντίσουν από την πλευρά τους, ώστε τα ιστορικά μνημεία να αποκτήσουν τις χρήσεις, που έχουν προκαθοριστεί. Βρισκόμαστε στην αρχή και με τη μελέτη αυτή θα έχουμε τις λύσεις για την ανάπλαση των περιοχών”, καταλήγει στη δήλωσή του ο κ. Βάμβουκας.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather