Τροποποιείται το ρυμοτομικό σχέδιο της Παλιάς Πόλης των Χανίων

Τροποποιείται το ρυμοτομικό σχέδιο της Παλιάς Πόλης των Χανίων

Πραγματοποιήθηκε χθες Συνάντηση Εργασίας έπειτα από πρωτοβουλία του Δημάρχου Χανίων, Παναγιώτη Σημανδηράκη με θέμα την τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου της Παλιάς Πόλης.

Στην συνάντηση παρευρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας Δόμησης, Χαζιράκης Νίκος, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Ξανθουδάκης Γεώργιος, η Προϊσταμένη της Εφορίας Αρχαιοτήτων Χανίων, Ελένη Παπαδοπούλου, η Προϊσταμένη της Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου Λακιωτάκη Αλεξία, ο Προϊστάμενος του τμήματος Παλιάς Πόλης, Μυλωνάς Αντώνης, ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Δυτικής Κρήτης, Σοφιανός Σπύρος καθώς και λοιποί υπηρεσιακοί παράγοντες.

Στην συνάντηση αποφασίστηκαν τα επόμενα βήματα έτσι ώστε να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες τροποποίησης του ρυμοτομικού σχεδίου της Παλιάς Πόλης των Χανίων, το οποίο είναι σε ισχύ από το 1946, λαμβάνοντας υπόψη τόσο την κήρυξη της Παλιάς Πόλης ως αρχαιολογικό χώρο όσο και τον καθορισμό των αρχαιολογικών ζωνών Α και Β σε αυτήν.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της συνάντησης συζητήθηκε με την Αρχαιολογία και την Υπηρεσία Δόμησης, η εξεύρεση λύσης στα εμπόδια που αντιμετωπίζουν όσοι επιθυμούν να προχωρήσουν σε οικοδομικές εργασίες στην Παλιά Πόλη, ώστε να μην αντιμετωπίσουν περαιτέρω προβλήματα, μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία της τροποποίησης του ρυμοτομικού σχεδίου.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Δήμαρχος Χανίων, κ. Σημανδηράκης πρόκειται για “Μια σημαντική εκκρεμότητα δεκαετιών, η οποία δημιουργούσε πολλαπλά προβλήματα στους κατοίκους και τους ιδιοκτήτες της Παλιάς Πόλης, και η οποία υλοποιείται σε αγαστή συνεργασία με την Αρχαιολογία, τις υπηρεσίες του Δήμου και το ΤΕΕ. Αποσαφηνίστηκαν τα βήματα, τα οποία πρέπει να γίνουν, οι μελέτες που πρέπει να συνταχθούν καθώς και όλες οι εγκρίσεις για να ολοκληρωθεί αυτή η μεγάλη και δύσκολη διαδικασία, η οποία θα θέσει νέα, σαφή δεδομένα μετά από το 1946 για την περιοχή της Παλιάς Πόλης των Χανίων. Είναι υποχρέωση της Δημοτικής Αρχής να παρεμβαίνει με αποφασιστικό τρόπο για να ξεπεράσει τις παθογένειες, τις στρεβλώσεις και τα προβλήματα του παρελθόντος.”

p1

p2

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather