Τρεις φορείς διαχείρισης απορριμμάτων στην Κρήτη

Τρεις φορείς διαχείρισης απορριμμάτων στην Κρήτη

Τη λειτουργία τριών Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) στην Κρήτη αποφάσισε σήμερα κατά πλειοψηφία (12-8) η ολομέλεια των δημάρχων του νησιού κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ).

Οι τρεις ΦΟΔΣΑ αφορούν γεωγραφικά τα Χανιά (ΔΕΔΙΣΑ), το Λασίθι, μαζί με τους Δήμους Χερσονήσου, Μινώα – Πεδιάδος και Βιάννου, και όλους τους υπόλοιπους Δήμους της Κρήτης από Ηράκλειο και Ρέθυμνο (ΕΣΔΑΚ). Η πρόταση που μειοψήφισε ήταν για ένα ΦΟΔΣΑ σε όλη την Κρήτη.

Ο δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας, που παρευρέθηκε στη σημερινή συνεδρίαση και υποστήριξε το αίτημα της πλευράς των Χανίων για αυτονομία της ΔΕΔΙΣΑ, εμφανίστηκε απόλυτα ικανοποιημένος από τη συγκεκριμένη εξέλιξη.

«Ένας αγώνας τεσσάρων ετών δικαιώνεται… Η ολομέλεια της ΠΕΔ Κρήτης αποφάσισε να προτείνει κατά πλειοψηφία, την παραμονή της ΔΕΔΙΣΑ, ως  ανεξάρτητου φορέα διαχείρισης στερεών αποβλήτων. Από την αρχή είχαμε θέσει δύο υψηλούς στόχους ως Δημοτική Αρχή Χανίων. Την κατασκευή νέου κυττάρου ταφής υπολειμμάτων, για να μη ζήσουμε καταστάσεις νέου Κουρουπητού στα Χανιά και την παραμονή της ΔΕΔΙΣΑ, ως ανεξάρτητης μονάδας. Τα επιτυγχάνουμε και τα δύο», σημείωσε σε δήλωσή του ο κ. Βάμβουκας.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather

Αφήστε μια απάντηση