Τρία video-μηνύματα της Περιφέρειας για τον κίνδυνο της πυρκαγιάς

Τρία video-μηνύματα της Περιφέρειας για τον κίνδυνο της πυρκαγιάς

Τρία βιντεομηνύματα κοινωνικού χαρακτήρα για χρήση στην τηλεόραση, τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ και τα κοινωνικά δίκτυα έδωσαν στη δημοσιότητα η Περιφέρεια Κρήτης και η Πυροσβεστική Διοίκηση Κρήτης.

Τα μηνύματα επιδιώκουν να συμβάλλουν στην ευαισθητοποίηση των πολιτών με στόχο την πρόληψη των πυρκαγιών. Μέσα από τα βίντεο υπενθυμίζεται πως «μια στιγμή είναι αρκετή» για να προκληθεί τεράστια και ανεπανόρθωτη καταστροφή στον άνθρωπο και το φυσικό περιβάλλον.

Για το λόγο αυτό η προτροπή που δίνεται μέσα από το μεγαλύτερο σε διάρκεια τηλεοπτικό σποτ (53’’) εστιάζει σε βασικές επισημάνσεις ώστε να αποφεύγονται λανθασμένοι ανθρώπινοι χειρισμοί που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά. «Δεν καίμε σκουπίδια ή ξερά χόρτα, δεν ανάβουμε υπαίθριες ψησταριές. Δεν πετάμε αποτσίγαρα και σκουπίδια στο δάσος. Δεν κάνουμε εργασίες που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, με τα δύο μικρότερα σε διάρκεια (30’’) βιντεομηνύματα με τίτλο «Μια στιγμή!» βρίσκονται στο επίκεντρο οι απώλειες που προκαλούν οι πυρκαγιές. «Σκέψου τα εκατομμύρια στρέμματα, σκέψου τις περιουσίες που χάνονται, σκέψου την ανεπανόρθωτη ζημιά στο περιβάλλον, σκέψου τους συνανθρώπους μας που βρήκαν τραγικό θάνατο. Σκέψου ότι μια στιγμή αρκεί!», αναφέρει.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather