Το Φεστιβάλ Δράμας κάνει “στάση” και φέτος στα Χανιά

Το Φεστιβάλ Δράμας κάνει "στάση" και φέτος στα Χανιά

Από τις 24 έως τις 31 Ιανουαρίου 2020, στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου, θα προβληθούν οι ταινίες που συμμετείχαν στο Εθνικό Διαγωνιστικό  του 42ου Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας.

Από το 1998 , οι βραβευμένες και διακριθείσες ταινίες του ετήσιου Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας εντάσσονται σ ‘ ένα “μακρύ ταξίδι” επαφής με το κινηματογραφόφιλο κοινό, που κάθε χρόνο αποδεικνύει το ολοένα και μεγαλύτερο ενδιαφέρον του για το “ μικρό “.

Η Γερμανία, η Αίγυπτος, η Κύπρος, η Γαλλία, η Αυστραλία, η Ιταλία , οι ΗΠΑ, η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη, καθώς και 80 πόλεις της ελληνικής περιφέρειας έχουν αποτελέσει σταθμούς, λιμάνια και προορισμούς του ταξιδιού του Φεστιβάλ Δράμας .

Η θέση του Φεστιβάλ στο εγχώριο κινηματογραφικό τοπίο, ως το κορυφαίο φεστιβάλ στο είδος του, αλλά και η διεθνής του αναγνώριση, συμβάλλουν σημαντικά στην επιτυχία των ‘ταξιδιών’ του, που καίριο σκοπό έχουν την προβολή και διάδοση του έργου των νέων κινηματογραφιστών.

Τα Χανιά, για 22η συνεχή χρονιά, έχουν εντάξει στις πολιτιστικές τους δραστηριότητες την προβολή του συνόλου του 42ου Εθνικού Διαγωνιστικού Τμήματος του Φεστιβάλ Δράμας.

Έτσι, σε οκτώ μέρες: 60 ταινίες μικρού μήκους, με συνολική διάρκεια 16 ωρών καθαρού φιλμικού χρόνου, περιμένουν τη θέασή σας, τη μαζική σας συμμετοχή στην αίθουσα, αλλά και συνάμα την αυστηρή σας κριτική. Γιατί μόνο μέσα από την αληθινή και καλοπροαίρετη ματιά, ο κινηματογράφος προχωράει με σταθερό βήμα προς το μέλλον, που ακόμη κι αν αυτό, διαγράφεται γκρίζο και μάταιο στο γεωπολιτικό του χώρο, εντούτοις αφήνει ανέπαφη τη φαντασία και την προκλητικότητα των δημιουργών της περίφημης 7ης Τέχνης.

Συνδιοργάνωση :

Δήμος Δράμας | Φεστιβάλ Δράμας | Δήμος Χανίων | ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ

Το Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας.. ταξιδεύει

24-31 Ιανουαρίου 2020

Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου

Ώρα έναρξης προβολών : 20.00

Είσοδος ελεύθερη

Δείτε εδώ το πλήρες πρόγραμμα των προβολών

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather