Το Σάββατο ανοίγει τις «πύλες» του ο 1ος Αγροτικός Αύγουστος Αποκορώνου

Το Σάββατο ανοίγει τις «πύλες» του ο 1ος Αγροτικός Αύγουστος Αποκορώνου

Ο 1ος Αγροτικός Αύγουστος Αποκορώνου ανοίγει τις «πύλες» του το Σάββατο 24 Αυγούστου και θα διαρκέσει έως το Σάββατο 31 Αυγούστου, με ώρες λειτουργίας 17.00 έως 23.00, στο πάρκο της Γεωργιούπολης (στην παραλία μπροστά στη θάλασσα), σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης και την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, «οκτώ ημέρες γευσιγνωσίας και πολιτισμού που θα στολίσουν το πάρκο της Γεωργιούπολης με κρητικά προϊόντα, είδη λαϊκής τέχνης κ.α, σε συνδυασμό με πλήθος πολιτιστικών εκδηλώσεων κάθε βράδυ και που έχουν σκοπό να αναδείξουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον πολιτισμό και την κουλτούρα μας στις τόσες χιλιάαδες επισκέπτες της περιοχής μας και όχι μόνο», σημειώνει ο Δήμος Αποκορώνου.

Και προσθέτει: Οι εκδηλώσεις θα πλαισιώνονται καθημερινά:

• Από σημαντικούς – καταξιωμένους καλλιτέχνες από τον χώρο της κρητικής – παραδοσιακής μουσικής και είναι μέλη του Παραδοσιακού Μουσικού Συλλόγου Αποκορώνου «Ο Χαρίλαος».
• Από παραδοσιακά κρητικά χορευτικά συγκροτήματα της περιοχής.
• Την Κυριακή 25 Αυγούστου και ώρα 20.00 στον χώρο της έκθεσης θα  πραγματοποιηθούν ενημερωτικές ομιλίες με θέμα «Τεχνική της καλλιέργειας του αβοκάντο» με ομιλητή τον κ. Νίκο Παπαδαντωνάκη, γεωπόνο της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, ενώ στη συνέχεια ο κ. Σπύρος Κουτσουπάκης, κτηνίατρος, θα ενημερώσει τους παριστάμενους για την «Κτηνοτροφία στον Αποκόρωνα».

«Στόχος μας είναι μια επιτυχημένη διοργάνωση όπου θα γίνεται κάθε χρόνο και καλύτερη για τους παραγωγούς και επισκέπτες της έκθεσης», καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο Δήμος Αποκορώνου.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather