Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων της 28ης Οκτωβρίου στα Χανιά

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων της 28ης Οκτωβρίου στα Χανιά

Ανακοινώθηκε από την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων το πρόγραμμα εορτασμού της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου, η οποία θα τιμηθεί την ερχόμενη Κυριακή με αποκορύφωμα την καθιερωμένη παρέλαση στην οδό Ανδρέα Παπανδρέου:

ΚΥΡΙΑΚΗ 28 Οκτωβρίου

ΩΡΑ 07.30: Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των εκκλησιών.

Ώρα 08:30: Επίσημη έπαρση της Σημαίας στο Φρούριο Φιρκά.

Ώρα 10:45

  • Επίσημη Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου στην οποία θα χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου, κ.κ. Δαμασκηνός.
  • Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει η Φιλόλογος, κα Βαρβάρα Περράκη

Ώρα 11:40

  • Επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο των Πεσόντων.
  • Κατάθεση στεφάνων από τον εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, τους Βουλευτές του Νομού, τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, τον ΑΔΦΧ εκ μέρους των Ενόπλων Δυνάμεων, το Δήμαρχο Χανίων, τον Γενικό Αστυνομικό Δ/ντή Περιφέρειας Κρήτης, την Ένωση Αναπήρων και Θυμάτων πολέμου, εκπροσώπους των παραρτημάτων των αναγνωρισμένων Αντιστασιακών Οργανώσεων, Πολυτεχνείου Κρήτης, ΤΕΙ Κρήτης (παράρτημα Χανίων), Δ/νσης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Χανίων, Κεντρικού Λιμεναρχείου Χανίων, αποστράτων κι εφέδρων αξιωματικών, επιστημονικών συλλόγων και ιδρυμάτων, Επιμελητηρίων Χανίων, πολιτικών κομμάτων που εκπροσωπούνται στο Εθνικό και Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
  • Τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των Πεσόντων υπέρ της Πατρίδας.
  • Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.

Ώρα 12:00

  • Παρέλαση (στο συνήθη τόπο παρελάσεων) τμημάτων Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου, Οργανώσεων και Σωματείων, Οργανώσεων με τοπικές ενδυμασίες, Σχολείων Α’/βάθμιας & Β’/βάθμιας Εκπαίδευσης, Ανωτέρων και Ανωτάτων Σχολών, Οδηγών, Προσκόπων και Ενόπλων Δυνάμεων.
  • Την περιγραφή της παρέλασης θα πραγματοποιήσει η κα Ζαχαρένια Σημανδηράκη, Ειδική Συνεργάτης των Γενικών Αρχείων του Κράτους.

Ώρα 18:30

Επίσημη υποστολή της Σημαίας στο Φρούριο Φιρκά.

Μοιραστείτε το... Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinby feather

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.