Το ποσό των 2,7 εκατ. ευρώ θα μοιραστούν οι δήμοι των Χανίων, από το πρόγραμμα “Φιλόδημος”

Το ποσό των 2,7 εκατ. ευρώ θα μοιραστούν οι δήμοι των Χανίων, από το πρόγραμμα "Φιλόδημος"

Επιχορήγηση ύψους 150 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση έργων και επενδυτικών δραστηριοτήτων των δήμων, που εντάσσονται στους αναπτυξιακούς άξονες προτεραιοτήτων του προγράμματος «ΦιλόΔημος ΙΙ», εγκρίθηκε με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών, Αλέξη Χαρίτση. Από το συνολικό αυτό κονδύλι, τα 2,7 εκατ. ευρώ θα κατανεμηθούν στους δήμους των Χανίων, ως ακολούθως:

ΚΩΔ. ΤΠΔ         ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΔΗΜΟΥ   ΝΟΜΟΣ            ΔΙΚΑΙΟΥΜΕΝΟ ΠΟΣΟ

59413                    ΑΠΟΚΟΡΩΝΟΥ                 ΧΑΝΙΩΝ               257.900,00

59424                   ΓΑΥΔΟΥ                               ΧΑΝΙΩΝ               106.300,00

59417                    ΚΑΝΤΑΝΟΥ-ΣΕΛΙΝΟΥ    ΧΑΝΙΩΝ               298.300,00

59411                    ΚΙΣΣΑΜΟΥ                         ΧΑΝΙΩΝ               261.700,00

59418                   ΠΛΑΤΑΝΙΑ                         ΧΑΝΙΩΝ               381.700,00

59420                   ΣΦΑΚΙΩΝ                           ΧΑΝΙΩΝ               272.400,00

59423                   ΧΑΝΙΩΝ                             ΧΑΝΙΩΝ               1.156.400,00

Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών, για την κατανομή του ποσού λαμβάνονται για πρώτη φορά υπόψη, με βάση το πρόγραμμα «Κλεισθένης» δημογραφικά, γεωμορφολογικά και οικονομικά χαρακτηριστικά, όπως η έκταση, ο πληθυσμός και η μεταβολή πληθυσμού, η ανεργία, το κατά κεφαλήν ακαθάριστο εγχώριο προϊόν σε επίπεδο δήμου και περιφέρειας, ο αριθμός οικισμών, η νησιωτικότητα και η ορεινότητα, καθώς και οι περιφερειακές ανισότητες.

Επιλέξιμες είναι οι κάθε είδους δράσεις που εξυπηρετούν τους αναπτυξιακούς άξονες του προγράμματος και ειδικότερα:

· Την τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος με την κατασκευή, βελτίωση και συντήρηση έργων τεχνικών υποδομών, προστασίας του περιβάλλοντος και αναβάθμισης της ποιότητας ζωής, χρηματοδότηση των σχετικών μελετών και προμήθεια μηχανολογικού εξοπλισμού και μηχανημάτων.

· Τις κοινωνικές και πολιτιστικές υποδομές και δραστηριότητες με την κατασκευή, βελτίωση και συντήρηση διοικητικών, κοινωνικών, αθλητικών και πολιτιστικών υποδομών και χρηματοδότηση των σχετικών μελετών.

Όπως έχει τονίσει ο κ. Χαρίτσης, «μέσα από το χρηματοδοτικό Πρόγραμμα “ΦιλόΔημος” υλοποιούνται σε όλη τη χώρα, έργα που χρόνιζαν εδώ και δεκαετίες και αφορούν σε υποδομές κρίσιμες για τη βελτίωση ζωής των πολιτών και τη δίκαιη ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών. Είναι η πρώτη φορά που υλοποιούνται τόσο σημαντικά έργα σε στενή συνεργασία με τους ΟΤΑ, με βάση συγκεκριμένα αιτήματα και δεν μοιράζονται χρήματα δεξιά και αριστερά, όπως γινόταν στο παρελθόν».

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather