Το Πάσχα των Καθολικών επηρεάζει την έναρξη της τουριστικής σεζόν στην Κρήτη

Το Πάσχα των Καθολικών επηρεάζει την έναρξη της τουριστικής σεζόν στην Κρήτη

Συγκρατημένη αισιοδοξία εκφράζουν οι τουριστικοί πράκτορες της Κρήτης σχετικά με το πώς θα κινηθεί ο τουρισμός, στην έναρξη τουλάχιστον της φετινής σαιζόν.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων Κρήτης Μιχάλη Βλατάκη, φέτος ο τουρισμός δέχεται ένα πλήγμα σε σχέση με πέρυσι, κι αυτό γιατί το Πάσχα των Καθολικών πέφτει πολύ νωρίς, ενώ τα ξενοδοχεία αναμένεται να ξεκινήσουν να λειτουργούν μετά τις 20 Απριλίου.

Η σαιζόν “ πάντα ξεκινάει με το καθολικό Πάσχα”, αλλά φέτος επειδή τυγχάνει να είναι νωρίς -δηλαδή την 1η Απριλίου- όπως διαφαίνεται οι περισσότερες ξενοδοχειακές μονάδες δεν θα έχουν ξεκινήσει να λειτουργούν.

Πέρυσι η χρονική συγκυρία ήταν ιδιαίτερα καλή καθώς το Πάσχα συνέπεσε με το άνοιγμα των ξενοδοχείων με αποτέλεσμα η τουριστική κίνηση να επιταχυνθεί μέσα στο Μάιο, κάτι που φέτος προβλέπεται να συμβεί προς το τέλος του συγκεκριμένου μήνα.

Ωστόσο, παρά το δύσκολο ξεκίνημα της σαιζόν, οι τουριστικοί παράγοντες προβλέπουν ότι οι μήνες Σεπτέμβριος και Οκτώβριος θα είναι ιδιαιτέρως καλοί, για τον τουρισμό στην Κρήτη.
Ελπίδες εξάλλου γενούν και τα αισιόδοξα μηνύματα που έρχονται από τις διεθνείς εκθέσεις του εξωτερικού.

Στην Τουριστική Έκθεση του Μονάχου, στην οποία συμμετείχε η Περιφέρεια, η Κρήτη κέρδισε τις εντυπώσεις ως ιδανικός τόπος διακοπών και εναλλακτικού τουρισμού.
Στις πέντε ημέρες λειτουργίας της έκθεσης, το Περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης, επισκέφθηκε μεγάλος αριθμός επισκεπτών που εκδήλωσαν τις προτίμηση τους για διακοπές στο νησί μας. Μάλιστα ένα μεγάλο ποσοστό από αυτούς ήταν «επαναλαμβανόμενοι» επισκέπτες της Κρήτης, για πολλά χρόνια, και εξέφρασαν τον ενθουσιασμό και την επιθυμία τους να επισκεφθούν και πάλι την μεγαλόνησο για διακοπές μαζί με τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους επισημαίνοντας την συμβολή της Κρήτης στην διαμόρφωση του Ευρωπαϊκού πολιτισμού.

Τέλος ν’ αναφέρουμε ότι περισσότεροι από 150 τουριστικοί πράκτορες και δημοσιογράφοι από την Γαλλία θα έρθουν το Πάσχα στην Κρήτη, προκειμένου να καταγράψουν από κοντά τα ήθη, τα έθιμα και την ζωή των κρητικών την πασχαλινή περίοδο, όπως ανακοινώθηκε κατά τη συνάντηση που είχαν χθες αργά το απόγευμα, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, με τον Γενικό Διευθυντή στην Ελλάδα μεγάλου Γαλλικού ταξιδιωτικού Γραφείου. Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό γεγονός καθώς μέσα απ’ αυτό το ταξίδι θα προβληθεί και θ’ αναδειχθεί το Κρητικό Πάσχα στο εξωτερικό.

Πηγή: ekriti.gr

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather

Αφήστε μια απάντηση