Το ντοκιμαντέρ του Βασίλη Λουλέ “Φιλιά εις τα παιδιά”, την Πέμπτη στην Λέσχη του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων

Το ντοκιμαντέρ του Βασίλη Λουλέ "Φιλιά εις τα παιδιά", την Πέμπτη στην Λέσχη του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων

Με αφορμή την ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος που γιορτάζεται στις 27 Ιανουαρίου η λέσχη του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων προβάλει την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020 το συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ του Βασίλη Λουλέ “Φιλιά εις τα παιδιά” με αφηγήσεις πέντε Εβραιόπουλων που σώθηκαν στην Ελλάδα της Γερμανικής Κατοχής.

Φιλιά εις τα παιδιά / Kisses to the Children

Σκηνοθεσία/Direction: Βασίλης Λουλές / Vassilis Loules
Σενάριο/Script: Βασίλης Λουλές / Vassilis Loules
Παραγωγός/Production: Massive Productions, Βασίλης Λουλές, Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, ΕΡΤ / Massive Productions, Vassilis Loules, Greek Film Centre, Hellenic Broadcasting Corporation-ERT
Χώρα Παραγωγής/Country: Ελλάδα / Greece
Διάρκεια/Duration: 115′
Έτος Παραγωγής/Year: 2012
Γλώσσα/Language: Ελληνικά / Greek

Πέντε μικρά Εβραιόπουλα στην Ελλάδα της Γερμανικής Κατοχής που σώθηκαν από τον θάνατο χάρις σε οικογένειες Χριστιανών, πέντε κρυμμένα παιδιά που έζησαν μέσα στην απόλυτη σιωπή αφηγούνται τις ιστορίες τους. Ιστορίες τρόμου κι αγωνίας, αλλά και στιγμές παιδικής ανεμελιάς μέσα στην αγκαλιά των ξένων, που στάθηκαν στοργικές φωλιές μακριά από τη φρίκη του Ολοκαυτώματος. Η ταινία παρακολουθεί αυτά τα πρόσωπα από την παιδική ηλικία μέχρι σήμερα, φέρνοντας στο φως πολύτιμα προσωπικά τους ντοκουμέντα —ένα παιδικό ημερολόγιο, μια σχολική έκθεση, φωτογραφίες και οικογενειακά φιλμάκια.

Διαβάσετε περισσότερα για την ΤΑΙΝΙΑ: https://www.chaniafilmfestival.com/kisses-to-the-children/

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather