Το νέο video της Περιφέρειας Κρήτης για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού

Το νέο video της Περιφέρειας Κρήτης για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού

Ο Οκτώβρης είναι μήνας αφιερωμένος στην πρόληψη του καρκίνου του μαστού. Τις επόμενες ημέρες η Περιφέρεια Κρήτης θα ανακοινώσει το πλέγμα των εκδηλώσεων που θα ακολουθήσουν σε ολόκληρη την Κρήτη με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των γυναικών της Κρήτης για τον καρκίνο του μαστού και την πρόληψή του.

Σήμερα, δίνει στη δημοσιότητα το δικό της κοινωνικό μήνυμα μέσα από ένα τηλεοπτικό βίντεο, υπενθυμίζοντας την σημασία και την αξία της πρόληψης.

Στην πρωτοβουλία ενημέρωσης εντάσσεται και η λειτουργία της Κινητής Μονάδας Μαστογραφίας που τώρα και τα προηγούμενα χρόνια στηρίζει ενεργά το πρόγραμμα πρόληψης της Περιφέρειας Κρήτης.

Με αφορμή την αρχή του μήνα, ο εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος, Υπεύθυνος των Κινητών Μονάδων της Περιφέρειας, ιατρός Γιώργος Πιτσούλης, δήλωσε: «Δεν περιμένω τον Οκτώβρη! Ο κόσμος αλλάζει, τα όνειρα στενεύουν, η ελπίδα θαμπώνει  όταν ο ναός της ψυχής, το σώμα, κλονίζεται  .Η ταραχή γίνεται πιο μεγάλη όταν βάλλεται ένα από τα θεμέλια της γυναικείας ταυτότητας που συμβολίζει την μητρότητα την θηλυκότητα την φροντίδα.   

Αυτή είναι η μία όψη. Ο Οκτώβρης που σήμερα καλωσορίζουμε και είναι αφιερωμένος στην πρόληψη  από τον καρκίνου του μαστού, μας θυμίζει πως είναι στο χέρι σας (μας). Ο αγώνας όμως είναι διαρκής.  Είναι υπόθεση πολλών αλλά πάνω από  όλα  δική σου υπόθεση.

Η πρόληψη είναι στάση ζωής, Νίκη ζωής.

Είναι στο Χέρι σου!

Δεν περιμένω τον Οκτώβρη!»

Το βίντεο που ακολουθεί είναι παραγωγή της Περιφέρειας Κρήτης με τη σκηνοθεσία του Θοδωρή Παπαδουλάκη.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather