Το νέο προεδρείο του Εμπορικού Συλλόγου, συναντήθηκε με τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων

Το νέο προεδρείο του Εμπορικού Συλλόγου, συναντήθηκε με τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων

Ζητήματα που αφορούν στην τόνωση του εμπορίου στα Χανιά και συνολικά στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής συζητήθηκαν κατά την συνάντηση που είχε χθες ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απόστολος Βουλγαράκης με το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου των Χανίων, παρουσία και του προϊσταμένου τμήματος εμπορίου Γιώργου Ξανθάκη.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης που διήρκησε μιάμιση ώρα ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Γιώργος Τοπολιανάκης, ο γραμματέας Πάνος Μπαρμπόπουλος, και ο αντιπρόεδρος Στέλιος Παπαδουλάκης έθεσαν στον Αντιπεριφερειάρχη σειρά προτάσεων με στόχο τον εξορθολογισμό της αγοράς, την τήρηση της νομιμότητας αλλά και την ενίσχυση του μικρού και πολύ μικρού εμπόρου. Τα θέματα που τέθηκαν ήταν τα παρακάτω:

1)Εντατικοποίηση ελέγχων για το παραεμπόριο στην πόλη μας. Αγορά Χ Ray-Scanner για το λιμάνι της Σούδας.

2)Περισσότεροι έλεγχοι για την νομιμότητα των Κινέζικων καταστημάτων στα Χανιά.

3)Προστασία των μελών μας από τυχόν παραπτώματα με την συνεννόηση με την  περιφέρεια. Ο σύλλογος να γίνει το μέσον διαμεσολάβησης  ώστε να προστατευτούν οι συνάδελφοι πριν μπουν τυχόν πρόστιμα.

4)Δεκαπενθήμερο Εκπτώσεων. (Περίοδο εκπτώσεων 2018)

5) Εντατικοποίηση προσπάθειας για περισσότερες κρουαζιέρες στα Χανιά καθότι η Σούδα παραμένει το ασφαλέστερο φυσικό λιμάνι της Μεσογείου.

6)Προσπάθεια για δημιουργία τουριστικών διαδρομών μέσα στην πόλη των Χανίων που μπορεί να προσελκύσει το ενδιαφέρον των τουριστών. Οι διαδρομές θα έχουν στοιχεία ιστορικά και θα δίνουν μια άλλη προσέγγιση στην εικόνα της πόλης.

7) Ενίσχυση χειμερινού τουρισμού και επέκταση τουριστικής σαιζόν. Είναι βασικό για την βιωσιμότητα των επιχειρήσεων.

8)Ενίσχυση της πρότασης για Μαρίνα στην ευρύτερη περιοχή των Χανιών με όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που έχουν αναφερθεί από τον Ιστιοπλοϊκό όμιλο σε παλαιότερες συναντήσεις.

9) Ενημέρωση για την πορεία του ΒΟΑΚ καθότι αφορά άμεσα και τις εμπορικές επιχειρήσεις με την ταχύτερη και ασφαλέστερη μετακίνηση των τουριστών ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες.

10)Κυριακάτικη Αργία.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather

Αφήστε μια απάντηση