Το Ηράκλειο “γνωρίζεται” με την ποίηση του Βαγγέλη Κακατσάκη

Το Ηράκλειο "γνωρίζεται" με την ποίηση του Βαγγέλη Κακατσάκη

«Γνωριμία με την ποίηση του Βαγγέλη Κακατσάκη», είναι ο τίτλος της παρουσίασης του ποιητικού έργου του Χανιώτη Δασκάλου – Λογοτέχνη, που διοργανώνουν στο Πολύκεντρο  Νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου (οδός Ανδρόγεω), τη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου και ώρα  7 μ. μ. , η Ένωση Φιλολόγων Ν. Ηρακλείου , οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Π. Ε. («Δομήνικος Θεοτοκόπουλος», «Νίκος Καζαντζάκης», «Φαιστός») Ν. Ηρακλείου και οι  εκδόσεις «Πυξίδα της Πόλης».

Για τον ποιητή και το έργο του θα μιλήσουν ο δημοσιογράφος – συγγραφέας Νίκος  Ψιλάκης και ο ποιητής – κριτικός Λογοτεχνίας Ζαχαρίας Κατσακός,  ενώ ποιήματα του θα διαβάσει η δασκάλα Ελένη Νέστορα.

Η παρουσίαση, την οποία θα συντονίζει ο δάσκαλος – ριμαδόρος Κωστής Λαγουδιανάκης, θα πλαισιώνεται μουσικά με  ένα μελοποιημένο ποίημα από τον Σταμάτη Κραουνάκη και δύο από τον Χρήστο Κοτσαύτη.  Η οπτικοποίηση του υλικού της παρουσίασης είναι έργο της συγγραφέα – θεατρολόγου Αγγέλας  Μάλμου και η τεχνική υποστήριξη του πρώην Διευθυντή Π, Ε. Ν. Ηρακλείου Άρη Βαλατίδη.

Ο Βαγγέλης Κακατσάκης  που,  εκτός των άλλων,  είναι εδώ και 45 χρόνια τακτικός συνεργάτης της εφημερίδας «Χανιώτικα νέα», έχει εκδώσει πολλά βιβλία, μεταξύ των οποίων και 4 ποιητικές συλλογές ,  «Τα άλογα του χρόνου», «ΚΑΖΟΒΑΡ», «Όταν γίνεις ποίημα» και ¨» Όπως το ψωμί».  Πολλά από τα ποιήματα του Βαγγέλη Κακατσάκη έχουν βραβευτεί και μεταφραστεί. Μεταξύ των άλλων που έχουν ασχοληθεί με την ποίησή του είναι και ο Γάλλος ελληνιστής  Desire Quivinger

Ένα από τα ποιήματα του και «Το σημείο Στίξης μου» ( «Ὀταν γίνεις ποίημα»)   που ακολουθεί: “Δηλώνω : \Επιφυλακτικός\ μπροστά στην τελεία.\ Καχύποπτος\ στην εμφάνιση του κόμματος. \ Ανήσυχος\στη θέα του θαυμαστικού.\Ξένος\μέσα στις παρενθέσεις.\Απροετοίμαστος\ στα υπονοούμενα των αποσιωπητικών.\Ανασφαλής στον ερχομό της παύλας.\ ερωτευμένος\ με το ερωτηματικό.\ Το σημείο στίξης μου».

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather