Το ζεστό καλοκαίρι του βορρά, προκαλεί μείωση της τουριστικής κίνησης στο νότο

Το ζεστό καλοκαίρι του βορρά, προκαλεί μείωση της τουριστικής κίνησης στο νότο

Οι πρωτοφανείς θερμοκρασίες στη χώρα τους οδηγούν πολλούς Βρετανούς στην απόφαση να παραμείνουν στην πατρίδα, ματαιώνοντας τα σχέδια για διακοπές στις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου.

Σε ύψη ρεκόρ σε διάρκεια και ένταση έχει φθάσει η ζέστη και η ανομβρία σε πολλές περιοχές του Ηνωμένου Βασιλείου. Θερμοκρασίες έως και 15 βαθμούς υψηλότερες των συνηθισμένων για την εποχή σε συνδυασμό με την πρωτοφανή ανομβρία, που σημειώνεται τους τελευταίους δύο μήνες στην νοτιοανατολική Αγγλία και το Λονδίνο, έχουν μετατρέψει τη χώρα σε μεσογειακό τοπίο. Το γρασίδι έχει ξεραθεί, δένδρα και φυτά έχουν κιτρινισμένα φύλλα σαν να είναι φθινόπωρο και οι παραγωγοί φρούτων και λαχανικών προειδοποιούν για ενδεχόμενες ελλείψεις αγροτικών προϊόντων τον χειμώνα.

Κάμψη σε Ελλάδα, Ισπανία, Πορτογαλία αλώβητη η Τουρκία

Εν τω μεταξύ, οι ασυνήθιστες καιρικές συνθήκες, που βεβαίως δεν καταγράφονται μόνο στη Βρετανία αλλά και στη Σκανδιναβία, ακόμα και στον Αρκτικό Κύκλο, έχουν ως αποτέλεσμα τη μείωση των κρατήσεων πακέτων διακοπών προς τις μεσογειακές χώρες. Έτσι μεγάλοι τουριστικοί πράκτορες, όπως η Tui, η Jet2holidays και η Thomson, προχωρούν σε μειώσεις έως και 50% των πακέτων διακοπών σε Ελλάδα, Ισπανία και Πορτογαλία. Στις εκπτώσεις περιλαμβάνονται και προορισμοί μεγάλης ζήτησης, όπως η Μαγιόρκα, οι Βαλεαρίδες και Κανάριες Νήσοι στην Ισπανία, η Αλγκάρβε στην Πορτογαλία, η Ρόδος και τα Ιόνια Νησιά.

«Η συνεχιζόμενη ζέστη και ηλιοφάνεια είναι οι παράγοντες για τους οποίους πολλοί Βρετανοί που κλείνουν τις διακοπές τους την τελευταία στιγμή, τις αναβάλλουν και απολαμβάνουν θάλασσα και ήλιο στον τόπο τους» λέει στους Times εκπρόσωπος της εταιρίας Tui. Η μόνη χώρα που φαίνεται να μην έχει επηρεαστεί είναι η Τουρκία, λόγω της σημαντικής πτώσης της τιμής της τουρκικής λίρας έναντι της στερλίνας.

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather

Αφήστε μια απάντηση