Τουριστικοί πράκτορες ενημερώθηκαν για τους θησαυρούς της ενδοχώρας των Χανίων

Τουριστικοί πράκτορες ενημερώθηκαν για τους θησαυρούς της ενδοχώρας των Χανίων

Στις 9 και 16 Σεπτεμβρίου 2019, ενενήντα (90) συνολικά ταξιδιωτικοί πράκτορες από την Ολλανδία και το Βέλγιο, επισκέφθηκαν το Ευρωμεσογειακό Κέντρο Νεότητας (ΕΚΝ) στα Νωπήγεια Κισάμου Χανίων Κρήτης, Παράρτημα της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης (ΟΑΚ), στο πλαίσιο επιμορφωτικού Σεμιναρίου, για την προώθηση εναλλακτικών διαδρομών στη Δυτική Κρήτη. Ο Στόχος της συνάντησης ήταν να αναδειχθούν προορισμοί της υπαίθρου και κυρίως της ενδοχώρας, με έντονα τοπικά πολιτιστικά χαρακτηριστικά, οι οποίοι δεν έχουν αναπτυχθεί ακόμη τόσο τουριστικά και η τοπική τους ταυτότητα παραμένει αναλλοίωτη.

Η έναρξη των εργασιών έγινε από τον Δρα Κωνσταντίνο Ζορμπά, Γενικό Διευθυντή της ΟΑΚ, ο οποίος μίλησε στους συμμετέχοντες για την ιστορία της ΟΑΚ και του ΕΚΝ, τονίζοντας το γεγονός ότι οι επισκέπτες της Κρήτης θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με τις βασικές αρχές της φιλοξενίας, προωθώντας τον πολιτισμό της Κρήτης, με κριτήρια ποιότητας, σε αντιδιαστολή με τον μαζικό τουρισμό (υπερ-τουρισμός) που έχει αλλοιώσει το αυθεντικό πρόσωπο της Κρήτης.

Η εξερεύνηση της ομορφιάς του ιδιαίτερου πολιτισμού, των ιστορικών μνημείων, των Μοναστηριών και του Φυσικού Περιβάλλοντος αποτελεί συγκριτικό πλεονέκτημα του νησιού. Επιπλέον, η Δυτική Κρήτη έχει να προσφέρει πολλά στον επισκέπτη που θέλει να την εξερευνήσει και να βιώσει αληθινή εμπειρία ζωής, η οποία θα τον γοητεύσει και θα τον κερδίσει, δημιουργώντας, με τον τρόπο αυτό, νέους πραγματικούς φίλους της Κρήτης.

Ο κ. Ζορμπάς και οι συνεργάτες του, πρότειναν προς τους ταξιδιωτικούς πράκτορες που έλαβαν μέρος, να μεταφέρουν προς τους νέους επισκέπτες της Κρήτης το μήνυμα του αλληλοσεβασμού μέσα από το σύνθημα «Χαρά και Σεβασμός» (“Enjoy and Respect”).

Μοιραστείτε το... Facebooktwitterredditpinterestlinkedinby feather